17. 06. 2010.

Die Klinik

Dok sam hodala jučer hodnicima naše klinike, pala mi je na pamet 'doktorska' serija "Klinika Schwarzwald", koja se prikazivala kod nas 80-tih godina...
Bilo je to doba kada je naša 'klinika' bila još 'bolnica' i uvjeti su bili još 'ruskiji' nego današnji.
Veliki postotak ljudi pratio je s uživancijom i strahopoštovanjem njemačku kič seriju i divio se uvjetima u kojima se odvija liječnički posao. Čudili su se čistoći, redu, radu, ljubaznosti osoblja, uz osobnu ljubavnu priču glasovitog Professor Brinkmanna i  Schwester Christa, koja da bi ulovila kirurga nije hodala među bolesnicima u tijesnoj, dekoltiranoj, raskopčanoj, 'šliciranoj' i skraćenoj uniformi iz koje vire crne čarape primjerene za izlazak u noćni bar. Jednostavno, rodila se ljubav iz početne naklonosti, pa je ubrzo Schwester postala gazdarica na profesorovom raskošnom imanju.
I kako je baš sve perfektno i moguće bilo tamo u 'tom Schwarzwaldu', Christa je s lakoćom upisala i Eins, Zwei završila studij medicine, te zauvijek odbacila ono Schwester, postavši vrhunska liječnica.
Dobro... dobro...malko je bila i zastranila, ali tek kad je postala doktorica, pa je skoro posrnula pod naletima udvaranja jednog mlađeg liječnika, no ipak je sve završilo kako treba - čedno, poučno, ispravno, sretno!
Naša klinika nema ama baš nikakve veze s tom iz serije, mi smo puuuno životniji...nismo 'umjetni', ni kič, e! 
A, osim toga, ravnatelj naše klinike navodno vodi računa o sebi i svom izgledu kudikamo bolje od demode Brinkmanna koji je dozvoljavao da mu se kapci spuste i čine ga umornijim i starijim...

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails