21. 01. 2011.

posao može donijeti puno više

Ja ne radim, prepustila sam to drugome. 
Zato imam prijatelje i prijateljice koji normalno zarađuju za život.
Među njima ima njih dosta koji su 'single'.
Od njih dosta, ima ih nekoliko koji se pitaju gdje će pronaći budućeg partnera. 
Jedno od finijih rješenja, svakako je prednost ako ste zaposleni u nekoj dobroj firmi. 
U današnje vrijeme takve institucije se itekako trse da se tobože pokažu kao dobri i nježni skrbnici svojih zaposlenika, omogućavajući im od nekolikodnevnih druženja na ubavom mjestu uz zabavu, opuštanje, upoznavanje, osmišljene igre čak, pa do upriličavanja uobičajenog gala 'eventa' u večernjim satima, gdje se svi pojave u svojem najboljem izdanju, pa iznenade jedni druge. 
Višednevna druženja su sve vrhunskija, te se pažljivo biraju i mjesta i programi, no opet na kraju se zadese razuzdane večeri, uz poznate pjevače koji nastoje da vrijednim zaposlenicima stave osmijeh na usta koji će dugo trajati i doprinostiti poboljšanim radnim rezultatima.
Idealan je to trenutak da se na novi način prepoznaju osobe suprotnog spola, koje od silnih zadataka nemaju vremena primijetiti međusobno postojanje dok su unutar zgrade u kojoj rade.
Koncentrirani, samci trebaju prepoznati svoju sreću i pribaviti je sebi.
Ne treba stajati skrštenih ruku i nemoćno zaključivati, uz previše alkohola, kako je život nepravedan, nego valja 'zagaliti rukave' i svojoj svakodnevnici dati novi smisao.
Nije teško, nije nemoguće, samo treba htjeti.
Nešto je veće zalaganje potrebno ukoliko se radi o večernjem 'eventu' na koji ste stigli brižljivo 'maskirani' iz dnevnog sivila i preobratili sebe u aktera filma u boji, pa se našli na maštovitom mjestu, šetkajući među onima koji svako jutro s vama dišu pod istim krovom, a kojih ni svjesni niste bili. Tada imate ograničeno vrijeme djelovanja.
 Ne postoje više 'terevenke' iz onoga doba, sad smo puuuno više svjetski i umjesto kojekakvih sala, hala, hotela, skloniji smo sofisticiranim i kulturnim mjestima. 
Ponekad se, doduše, organizatori takvih događanja drznu unijeti dašak ležernosti, pa 'samo za tu večer' svojevrsni hram kulture postane neuobičajeno maštovit...sve u svrhu boljeg povezivanja i opuštanja marljivih djelatnika.
No, sve je dopušteno, kad se radi za opće dobro!
Vi, koji ste samci, uključite i onaj drugi, pojedinačni, privatni cilj i pametno poradite na njemu.
Idealna je to prilika da pribavite nekoga za koga unaprijed znate koliko zarađuje, kakav status ima, ima li odgovarajuću seksualnu orijentaciju, kakvo je dnevno izdanje istoga i sasvim sigurno je da ćete osobu - ponovno sresti!
Zgodno.
Praktično.
Pola posla riješeno.
Zato ne idite nespremni na takva zbivanja, jer nikad ne znate gdje vas sreća čeka!
Postoje i vrlo ozbiljni kolektivi, koji idu toliko daleko da se organizirano odlazi na kakav pitoreskni otok, gdje se svi poskidaju u kupaće kostime, što dodatno rješava još neka pitanja i nestaje zadnja barijera.
To mi se čini malko pretjeranim, mada podvodne fotografije takvog izleta dokazuju da se ljudi doista opuste do kraja!
Ono što treba pripaziti, svakako je zadržavanje zrnca razuma pri upuštanju u prisno kontaktiranje koje bi vam ujutro eventualno moglo donijeti glavobolju pri povratku na posao...

Broj komentara: 7:

  1. Fe-no-menalno :))) Odlicna prica, poucna, mastovita a (za neke) i skoro realna, slicna zivotu koji zive. Naravno neki profesionalni tipovi uvek ostaju profesionalni i ne podlezu iskusenjima takvih poslovnih 'eventa' a ponajvise ako im je srce vec predato u prave ruke, ako su vec nasli svoj broj. Uh svaka cast i na prici i na fotkama i muzickoj numeri, a i izgledaju mi jako poznato tih nekih par fotki gore navedenih (poznata galerija) :))) Odlican blog. Uzivamo citajuci :))) Hvala :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. rekoh da trebas pisati knjigeeee!!!! super, nasmijala sam se i zabavila, kao uvijek s tobom:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Još jednom kažem SAVRŠEN BLOG! Savršena priča! Savršena ti!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tvoj blog je postao moj ritual svakog jutra. Umjesto dnevnih novina, ja uzmem tebe i nahranim svoju dusu. Hvala ti na tomu!
    Super danasnji blog, mada mi je gorcina kada je rijec o poslovnoj ljubavnoj vezi,zavrsila je moja veza tog tipa.......na moju zalost;(
    Ali onda imam tebe ovde koja bi mi sigurno rekla 'glavu gore i idemo dalje' . Samo nemoj prestati i nestati jer trebamo ovo sto nam pruzas!
    Bridget iz Splita

    OdgovoriIzbriši
  5. Oduševljavaš me svojim blogom svaki dan!!!!!!! BRAVO!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. ...single prijateljice.... znam da nisam baš neka sreća za preporučit
    ali mogla si mi makar jednoj napisati pismo preporuke....

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim tvoj stil i tvoju maštu.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails