30. 01. 2011.

kasnonedjeljno buđenje

ne znači da sve neće ići kako bi i trebalo. Dobar doručak i izvanredna kavica čuda čine, usputni osmijeh sebi u ogledalo uz potvrdu da ste najbolji na svijetu i hitri ručak koji će izgledati kao kreativna kuhinja, uz maštovito serviranje. Svi elementi su tu, a ako pri tome usputno sudjelujete u teniskom meču koji trešti na sav glas, pa priupitate tu i tamo kako stoji Đoković, imat ćete i zadovoljstvo muškog dijela obitelji na svojoj strani. Ukoliko vas remeti tupkanje teniske loptice u jednoličnom ritmu, isprekidano uzdasima ili pljeskom, eh i tu vam je doskočila današnja uznapredovala tehnika, minijaturne slušalice u ušima dat će vam željeni ritam, onaj koji vam najbolje odgovara!
Zanemarite je li u vašem gradu sunce ili sivilo, jer sve je dobro, baš sve je super. Sami sebi postavite nevidljive kulise koje će vam odgovarati danas najviše, to je svojevrsna vještina, no svakako nije nemoguće sebe istrenirati, a rezultati su golemi, zadovoljstvo veliko, osjećaj jaaako dobar!
U vašoj ste kuhinji danas sami, em je nedjelja, em je tenis obuzeo i one nesportski usmjerene subjekte iz vašeg doma, em se nikome i ne nudi pomoć specijalno...
Odlično!
Nitko vam i ne treba.
Idemo brzinski sebi potvrditi svoju sposobnost koliko smo nenadmašne osobe i time napraviti dan još boljim!
Današnji 'menu':
* gusta juha od tikvica a la Srđan
* zapečeni fileti oslića s povrćem
* kukuruzni kruhić
* salata ako se jede bez mrmljanja o gluposti zdravog hranjenja
* najbolji kupovni sladoled s preljevom od ribizla 
Ovo je brzinski ručak, efektan i ukusan.
JUHA
Na malo maslinovog ulja, bacite više od nekoliko česna češnjaka (u komadu). Kad se na nekoliko sekundi zvučno poprže, ubacite brdo tikvica izrezanih na fine ploškice ili kvadratiće. Promiješajte i malo prodinstajte, a onda prekrijte vrelom vodom, ubacite koju povrtnu kocku, papra, soli i kuhajte dok omekšaju tikvice. Ništa nije preudgo. Onda stapnim mikserom sve zajedno pretvorite u kremastu juhu, doradite okus eventualno. U pećnici prepržite kriške kruha, koje ćete servirati tople uz juhu, prethodno ih premazavši Užičkim kajmakom... recimo:) Najfiniju bočicu maslinovog ulja, stavite na stol, kako bi najzahtjevnija nepca sebi dodala božansku kapljicu!
OSLIĆ
U frizeru ste, naravno, imali filete oslića. Odmrznuli ste ih hitno uz pomoć vode. Izvadite vrećice s pripremljenim zamrznutim mediteranskim povrćem, a može i kontinentalnim naravno. U pleh složite osliće, popaprite, posolite, poprskajte maslinovim uljem. Na to saspite energično povrće, 'vegetirajte' ga, malko soli, malko papra, malko 'djveičanskog', malko sušenog ili svježeg sitnog peršina. S tom vizualnom krasotom u zagrijanu pećnicu, na jako, na relativno kratko!
Mljac!
Ostalo s 'menua' znate i sami.
Ukoliko nema kuhanja, jer idete u voljene svekrve, drage majke, simpatičnih prijatelja ili ste odvedeni u restoran,
hej, ženske,
a ne osjećate se naj ili u prevodu 'danas ste šugavo nekako',
odgledajte čovjeka kojemu odijelo stoji... samo tako.
klik na prvo ajme,
klik na drugo ajme.
Imam jednog divnog prijatelja koji me uvijek podsjeti na tog tenisača...
Sad već upućujete i čestitke Đokoviću...

Broj komentara: 9:

  1. Sve je predivno,ali prijatelj je predivan zaista. Splicanin?

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na poticaju i receptima!!!!! Ovakav prijatelj samo u Splitu moze stasati , jesam li u pravu?????????

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja znam tko je prijatelj!Ma kakvi Federer,ih! Prijatelj je divna licnost koja uz to ima visinu od 200cm i znate li da ga, ne dao vam Bog potribe,mozete vidjeti u kirurskoj zelenoj uniformi?Pohvale za kvalitetan blog!

    OdgovoriIzbriši
  4. Obozavam vase recepte! I vas;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam ja vas, svih!
    Plavooko čudo je izraslo pod spli'skim suncem, da!
    Hvala na komplimentima!
    Budite sa mnom i dalje. Trebam vas!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mima Zahorjanski: draga moja,ja sam sve bliza Splitu gradu i nasem druzenju ♥

    OdgovoriIzbriši
  7. A ja te sve vise i radje cekam:))))))) ♥

    OdgovoriIzbriši
  8. Petra Matić: Salon ti je super, a gastro prijedlog izvanredan.... znaš znanje :) danas je Bizonu rođendan. bas mi je žaj šta nisam doli.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala, Petra! Falis ovaj vikned! Kad me pohvali urednica modnog editorijala, onda samo mogu uzvratiti damskim kniksom i reci: 'Hvala ti. Znači mi.'
    Bizonu od mene veliki poljubac. Neee...daj mu dva. OK, moze i tri, ajde...:))))

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails