10. 10. 2010.

rendez-vous u Parizu?

U ovo doba godine uvijek osjećate taj poriv da se negdje zaputite...Prepostavimo da to možete sebi financijski omogućiti, bez po' muke. Pretpostavimo da se odlučite na... Pariz.
Ne propustite to napraviti! Dobra odluka.
Možete otputovati u ugodnom društvu ili zaputiti se potpuno sami ili u Parizu zakazati rendez-vous dragoj osobi...Ipak, neka odluka bude isključivo vaša, ne želim se miješati. Eh, ali ako se mislite oko spektakularnog mjesta koje ćete odabrati kao mjesto susreta - imam ideju:
Neka to bude Château de Versailles, 
mjesto gdje japanski umjetnik Takashi Murakami od ovog rujna ima izložbu svojih  ”Superflat” skulptura.
Zanemarimo zgražanje nefleksibilnih ili prekonzervativnih. Ovi drugi, interesantniji, govore da je umjetnik dočekan u 'gradu ljubavi' poput mladog kralja, upravo zbog činjenice da je u 15 soba raskošnog Versaillesa unio dašak 'dječje bezazlenosti Istoka'.
Njegove su skulpture ponekad zahtjevne za doživljavanje, ponekad samo čisto ili nevino vesele, ponekad izazovu strahopoštovanje do zaziranja...ali, teško je ostati ravnodušan.
Divno je da se Francuzi ne boje eksperimentiranja, pa su pružili jednom od stotinu najperspektivnijih umjetnika u svijetu, da ostvari 'Murakami Versailles’ , što mi se čini genijalno i nevjerojatno u isti mah, a sve rezultira nekim vrhunskim 'chicom' koji ostavlja bez daha...
Čak i oni koji nemaju smisla, interesa za ikakav vid umjetnosti, ali su modno osviješteni i obožavatelji dizajnerskih torbica, mogli bi svratiti na ovu izložbu, jer Murakami im je mio još od suradnje s Marc Jacobsom, kreirajući seriju ženskih torbica i modne galanterije za kuću Louis Vuitton, aha!?
Do 12.prosinca imate priliku pogledati taj nevjerojatan spoj dvaju kraljevstava. Jedno ugošćuje ono drugo, daleko, koje je inspiriralo vrhunskog Murakamija.

Broj komentara: 7:

  1. Predivno! Odlicna kombinacija, dobra ideja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne volim ovakve kombinacije.
    Volim ovaj blog.
    Tradicionalna

    OdgovoriIzbriši
  3. Rea,Vi to tako prikažete i približite svima da se pojavi želja i za onim što inače ne bi palo na um. Čestitam na još jednom odličnom blogu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala svima vama što ste komentirali!

    OdgovoriIzbriši
  5. Silvana Tvrdic: Savrseno odabrano mjesto za Murakamijevu izlozbu..Volila bi ovo pogledat uzivo...

    OdgovoriIzbriši
  6. Slazem se u potpunosti!!! Drago mi je da to mislis!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails