(jedna od mojih doma, ali ovu nisam odabrala danas)
Sigurno imate neku 'pastu', najbolje rigatone, ali opet mogu to biti i penne i fusilli i fiocchetti...Cijeli dan ste malo lijeni, zbog praznika, dobro raspoloženi oživjela neka ležerna atmosfera doma, zezancija, smijeh..?
Idealno za pripremanje ovog oborka, dok pijuckate neko fino vino iz NAJelegantnijih čaša koje imate i uz dobru muzičku pozadinu.
Najbolje bi bilo da imate odraslo društvo, još bolje suprotnog spola, dozvoljeno je zakonito i nezakonito.
Ako kojim slučajem živite sami, odšetajte s vinom do telefona, mobitela, iPhonea, BlackBerryja, kaveza goluba pismonoše... i svakako pozovite prijatelje da vam se pridruže, imat ćete ugodnu, zabavnu večeru na kraju još jednog, možda napornog radnog tjedna...
No, u tom slučaju osmislite svakako i neki desert!
Jednostavno nasjeckajte ili prepustite električnom sjekaču (fuj, ovaj izraz kao da govorim o giljotini) da to uradi za vas - peršin i češnjak. Na ugrijanom maslinovom (može i običnom, vi iz unutrašnjosti, genetski nenavikli na okus maslinovog ulja) ulju i na malom komadićku masla, malo zavrtite peršin i češnjak, odmah ubacite na listiće nasjeckane bukovače, gljive, šampinjone, whatever i dinstajte minutu, dvije, kada ćete uliti malo bijelog vina, posolite, popaprite. Oni kojima se sviđa, malko origana može ići unutra, ako su se već razmahali u kuhanju i fino će odgovarati - ja ne stavim. Dodajte vrhnje za kuhanje (panna da cucina/ sour cream). Dotjerajte svemogućom Vegetom ili povrtnom kockom, nakon što isprobate odgovara li vam pikantnost dobivenog okusa! Do tada ste skuhali u masi slane vode 'pastu'. Ne prekuhali, molim lijepo.
Ne dopustite da pasta čeka, neka je već postavljen stol, poslužavnik na kojemu ćete sve odnijeti ispred TV-a...
Na rustične tanjure stavite živopisne rigatone, prelijte umakom od gljiva i osmjehnite se svom društvu, podižući čašu, koju ste dopunili.
Ukoliko ste ipak odlučili sami jesti, čekajte, čekajteee, nemojte početi još... znam da ste gladni, ali samo na tren spustite vilicu s primamljivom tjesteninom koju prinosite usnama...hvalaaa... podignite svoju čašu i osmjehnite se virtualnoj meni, jer - ja sam uvijek uz vas!
Bon Appétit!
...svi komplimenti ovako slikovitom receptu a i otvaranju apetita..zivila ti meni bila...evo dizem casu, za srecu nasu...zivila
OdgovoriIzbrišiPuno hvala na komplimentima! Dižem čašu u sreću našu!!!
OdgovoriIzbrišicin-cin!
Dijana Ciclone: Volim ovaj film i volim sve paste, bas sve! A ovaj recept radim u nekim varijantama, suuuper je!
OdgovoriIzbrišiDijana Ciclone Stolovi su ti kraaaaasni! Prava bajka za oci!
OdgovoriIzbrišiHvala ti...hvala
OdgovoriIzbrišiČista krasota, Reice!
OdgovoriIzbrišiI.D.
Isprobat cu recept, a sve hvale za ovaj post, ne mogu ga stati gledati i slusati ovu pjesmu!
OdgovoriIzbrišiHvala I.D. :)))
OdgovoriIzbrišiAnonimna osobo, svakako isprobaj recept jer će se svidjeti i tebi i familiji ili prijateljima! Pjesma je tako dražesna, zar ne!?!
OdgovoriIzbrišiNisam rječita ni slično kao ti,ali budiš u meni nevjerovatan osjećaj topline, sreće i ljubavi,jer si maestralna u dijeljenju svoje prekrasne osobnosti i dobrote prema svima nama.Hvala bogu da postojiš,Rea draga.Takve su osobe izumrla vrsta.
OdgovoriIzbrišiL.
svi komplimenti.i vise od toga....
OdgovoriIzbrišiOstavljas nas svakim danom sve vise bez teksta. HVALA TI NA TOME,REA NAJDRAZA, NAJBOLJA ZENO!!
OdgovoriIzbrišiAh, da te nema trebalo bi te izmislit......
OdgovoriIzbrišiZa draga četiri Anonimna, jedno skupno, ali ne manje toplo i veliko - hvala!!! Da niste malo pretjerali..? :))) OK, nosit cu se s time nekako...
OdgovoriIzbriši