Ovo je moj speakers' corner, moje salonske novine, moja radio postaja ili mini TV show, kako god shvatili. Bitno je da ja znam zašto mi služi ;)

08. 10. 2010.

recept za polizati prste bez prethodne muke

Kako nisu svi otišli na piknik, izlet, selo, ladanje... trebat ćete topli obrok, koji ne uzima puno vremena, a zadovoljava potpuno. Svratite u obližnji dućan koji radi prkoseći prazniku ili imate već u svom hladnjaku baš gljive bukovače, barem šampinjone...
(jedna od mojih doma, ali ovu nisam odabrala danas)
Sigurno imate neku 'pastu', najbolje rigatone, ali opet mogu to biti i penne i fusilli i fiocchetti...
Cijeli dan ste malo lijeni, zbog praznika, dobro raspoloženi oživjela neka ležerna atmosfera doma, zezancija, smijeh..?
Idealno za pripremanje ovog oborka, dok pijuckate neko fino vino iz NAJelegantnijih čaša koje imate i uz dobru muzičku pozadinu.
Najbolje bi bilo da imate odraslo društvo, još bolje suprotnog spola, dozvoljeno je zakonito i nezakonito.
Ako kojim slučajem živite sami, odšetajte s vinom do telefona, mobitela, iPhonea, BlackBerryja, kaveza goluba pismonoše... i svakako pozovite prijatelje da vam se pridruže, imat ćete ugodnu, zabavnu večeru na kraju još jednog, možda napornog radnog tjedna...
No, u tom slučaju osmislite svakako i neki desert!
Jednostavno nasjeckajte ili prepustite električnom sjekaču (fuj, ovaj izraz kao da govorim o giljotini) da to uradi za vas - peršin i češnjak. Na ugrijanom maslinovom (može i običnom, vi iz unutrašnjosti, genetski nenavikli na okus maslinovog ulja) ulju i na malom komadićku masla, malo zavrtite peršin i češnjak, odmah ubacite na listiće nasjeckane bukovače, gljive, šampinjone, whatever i dinstajte minutu, dvije, kada ćete uliti malo bijelog vina, posolite, popaprite. Oni kojima se sviđa, malko origana može ići unutra, ako su se već razmahali u kuhanju i fino će odgovarati - ja ne stavim. Dodajte vrhnje za kuhanje (panna da cucina/ sour cream). Dotjerajte svemogućom Vegetom ili povrtnom kockom, nakon što isprobate odgovara li vam pikantnost dobivenog okusa!
Do tada ste skuhali u masi slane vode 'pastu'. Ne prekuhali, molim lijepo.
Ne dopustite da pasta čeka, neka je već postavljen stol, poslužavnik na kojemu ćete sve odnijeti ispred TV-a...
Na rustične tanjure stavite živopisne rigatone, prelijte umakom od gljiva i osmjehnite se svom društvu, podižući čašu, koju ste dopunili.
Ukoliko ste ipak odlučili sami jesti, čekajte, čekajteee, nemojte početi još... znam da ste gladni, ali samo na tren spustite vilicu s primamljivom tjesteninom koju prinosite usnama...hvalaaa... podignite svoju čašu i osmjehnite se virtualnoj meni, jer - ja sam uvijek uz vas!
             Bon Appétit!

Broj komentara: 14:

  1. ...svi komplimenti ovako slikovitom receptu a i otvaranju apetita..zivila ti meni bila...evo dizem casu, za srecu nasu...zivila

    OdgovoriIzbriši
  2. Puno hvala na komplimentima! Dižem čašu u sreću našu!!!
    cin-cin!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dijana Ciclone: Volim ovaj film i volim sve paste, bas sve! A ovaj recept radim u nekim varijantama, suuuper je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dijana Ciclone Stolovi su ti kraaaaasni! Prava bajka za oci!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čista krasota, Reice!
    I.D.

    OdgovoriIzbriši
  6. Isprobat cu recept, a sve hvale za ovaj post, ne mogu ga stati gledati i slusati ovu pjesmu!

    OdgovoriIzbriši
  7. Anonimna osobo, svakako isprobaj recept jer će se svidjeti i tebi i familiji ili prijateljima! Pjesma je tako dražesna, zar ne!?!

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam rječita ni slično kao ti,ali budiš u meni nevjerovatan osjećaj topline, sreće i ljubavi,jer si maestralna u dijeljenju svoje prekrasne osobnosti i dobrote prema svima nama.Hvala bogu da postojiš,Rea draga.Takve su osobe izumrla vrsta.
    L.

    OdgovoriIzbriši
  9. svi komplimenti.i vise od toga....

    OdgovoriIzbriši
  10. Ostavljas nas svakim danom sve vise bez teksta. HVALA TI NA TOME,REA NAJDRAZA, NAJBOLJA ZENO!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ah, da te nema trebalo bi te izmislit......

    OdgovoriIzbriši
  12. Za draga četiri Anonimna, jedno skupno, ali ne manje toplo i veliko - hvala!!! Da niste malo pretjerali..? :))) OK, nosit cu se s time nekako...

    OdgovoriIzbriši

link within

Related Posts with Thumbnails