02. 10. 2010.

...i ludilo uvijek promijeni tijek...

Premda je vrijeme snalaženja koje je razvijalo kreativnost bilo prošlo, čini se da će opet doći u modu kao 'fashion accessory' recesiji.
Olako smo se rješavali starih stvari, kupujući nove, birajući modele, boje, veličine... i time gušeći svako zrnce stvaralaštva u sebi. Prestale su nam padati na pamet ideje koje čuda čine, a novce štede.
Da ja ipak spomenem, zlu ne trebalo, ako pronađete stari 'Obodin' u nekoj privatnoj ropotarnici, nemojte zvati 'Reto' da ga odnesu, nemojte ga bacati noću tamo gdje se ne baca, nemojte ga liferovati'u apartmane koje za sitne novce iznajmljujete, nego ga uz pomoć premaza za školsku ploču, pretvorite u nešto feeenomenalnooooo!
Kako budemo postajali manje komodni, u ovim otežim vremenima koja nas mogu nagnati da nanovo razvijamo vještinu snalaženja, sigurna sam da će i samostalno obavljanje poslova, koje su ljudi mirne duše, predavali u ruke obučenih za to, ponovno utrenirati vlastitih deset prstiju. Primjerice, pranja automobila.
Od vremena socijalizma nisam vidjela, ono subotnje pranje i sapunanje limenog kućnog ljubimca pred zgradom, kućom, neboderom. Susjedi su gledali, a ondašnji vrijedni muškarci, odjeveni u 'casual' varijantu koja se sastojala od trenirke 'Yassa' i iznošenih cipela 'za posao', glancali su svoju pokretninu posred parkirališta, koristeći vodu iz garaže dobrostojećeg susjeda. Ah, koja su to bila vremena...
Današnji muškarci su frajeri s Ray Ban naočalama na nosu, skupim satom ili odličnom imitacijom oko zapešća, u dizajnerskoj 'obleki' od glave do pete, koji fino 'begovski' ostave svog ljubimca na kotačima, koji odaje lažnu sliku da su svi rančeri, istraživači i ostali 'terenski' djelatnici, u autopraonici, pa hodom pantere odšetaju na piće. Poslije plate i odu doma. 
Bit će krajnje nezgodno ako budu morali tako skockani uhvatiti šmrk u ruke...
Ne valja biti pesimističan, možda se čuda dogode i sve 'procvate'!

Broj komentara: 7:

  1. moj tata jos uvijek vozi 34 godine starog stojadina :) i glanca ca ga kao da je najnoviji ferrari!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš me nasmija kraj teksta hahahha:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super, super, super!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovor Prvom Anonimnom:
    Pa i jest to njegov Ferrari!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mogu li današnji auti (ovi normalni, ne fuoriserie) trajati 34 godine!?! Ne može ni perilica...barem ne moja.hahaha, nije solidna, samo je jeftinija nego nekada i bolje dizajnirana...

    OdgovoriIzbriši
  5. Iva moja,
    koji kraj
    a) šmrk u rukama skockanih ili
    b) procvat koji slijedi?

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvaa puno Drugom Anonimnom!!!! cmok

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails