30. 09. 2010.

pala sam u postelju



salon, a French cultural institution consisting of a weekly social gathering at the private house of an aristocratic lady, at which social, artistic, and scientific questions are discussed.


Huh... kako svaki dan nije isti, tako sam ja danas, uza sva nastojanja, malkice 'opala'.
Evidentno je koliko sam živo nastojala biti pozitivna. Bilo je očito da se tako intenzivno ponašaju samo 'subjekti' koji to rade s razlogom.
Ja sam imala Situaciju. Prodrmusala me, a da to nisam htjela. Pretvorila sam se u malo vremena u trusno područje s epicentrom u predjelu srca i duše.
Najprije je bila Situacija, a onda sam još dodatno dobila dvije...onako...'pljuske', jučer. 
Sad sam fino skršena i poput crno-bijelih filmskih junakinja, zalegla sam. Otmjeno bolujem. Nisam bolesna kako treba. Čudno sam bolesna. Sve proživljene emocije skupile su se u mojim leđima i ne mogu mrdnuti. Dobro, 'ajde, osim što me ukočilo, uz to mi se i 'pinku' plače...
Junakinja pada skršena, a dvije od tri njene 'situacije' lebde u zraku, jedna steže grudi, druga mozak. Od treće su valjda stradala leđa. Izvanredan su izum ti divni, mali, obli, glatki, sjajni čepići, tako da ću se ja, zahvaljujući njima, osoviti brzo.
Danas sam sve dogovoreno morala otkazati, što je užasno, ovog puta uuužasno loše...i žao mi je.
Naknadne Pljuske su bile žešće od Situacije, pa ipak, mene je Situacija složila. Još sam, k tomu odreagirala prebrzo, naglo, usplahireno. Ali, kada ste dokazana intuitivna vještica, 
ondaaa... 
Pogađam pitanja koja se roje ovog trena, a jedno od njih je 'kako se onda uopće dešavaju tvoje životne greške, ako si toliko intuitivna'. Bedasto. Pa nisam ja vidovita, ja sam samo strašno intuitivna s jedne strane i strahobalno emotivna s druge...pitanje je što prevagne. OK, imam i razum. Imam. 
Dok potrbuške ležim u sutonsko rumenoj spavaćoj sobi, poprijeko na krevetu veličine nogometnog igrališta i pišem ove retke, brišući izdajničke suzice, tvrdim da ću već sutra biti snažnija, lakše ću podnositi potpourri emocija koje sačinjavaju jedan prilično raskošan buket. A, opet... bolje da sam slaba žena s buketom, nego dama s kamelijama..kad zrelo razmislim. After all... tomorrow is another day. I dok nas želje mogu usmjeriti prema prošlosti ili prema budućnosti, a zadovoljstvo možemo naći samo u sadašnjosti, ja sam trenutno na svim poljima popu...stila, oprostite štucnulo mi se.
 Danas nudim dobru kavu, male belgijske keksiće i čepiće protiv boli - je li netko za..?

Broj komentara: 27:

  1. Dijana Korljan: Kao da si opisala moje danasnje stanje, cilo vrime se trsim bit u plusu, ali treba nekad prihvatit i minus! Iako terapija osmijehom ipak ostaje! Bas me oraspplozio ovaj tvoj blogic:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvoje su rijeci narafski melem na moju (napacenu) dusu, draga D. Da, dajmo si vremena i neka ovo bude los dan...jer, proci ce i to. Grlim te, koliko mi ledja dopustaju. Uskoro cu konacno napraviti tvoju i Antonellinu tortu od jabuka. Uzajamno smo si ovim crticama pomogle:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Danijela Dvornik: kompletno te razumijem,svi imamo takvih dana u godini,mjesecu,tjednu.....kad nas "situacije izbace iz ravnoteže koju tako silno želimo zadržati....ali nije loše ni zaleči u krevet sa čepićima;)

    OdgovoriIzbriši
  4. hahahaha, predivni su ti spasonosni čepići. Ah, kopleksna li mi je svakodnevnica.

    OdgovoriIzbriši
  5. Goga Selanec Barbieri: na noge mala! nema padanja u postelju. spremi kufere, cekaju nas jesenji kesteni u zagrebu, mozda kazalisna predstava, miris zagrebacke magle uz zvuk tramvaja koji uklizava na Trg, nas dvije koje smo nekoliko koraka iza njih dvojice i sapucemo brzo i tiho, drzis me za podlakticu i kazes potiho: znaaaaaam...(nasmijes se i znamo sve!)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hej, Gogsi!!! Ha, skrsilo me 'muski'. Obecavam, brzo cu hopsati! Moram, a sto se mora nije tesko (mrzim ovu frazu). Pusa! Doci cu ja do metropole...cetveronoske. Ako obudem krno, bit cu vrlo zgodan pesek, pa ces me ti voditi na uzici ukrasenoj Swarovskim bljeskalicama...Ajme, sto sam bidna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Goga Selanec Barbieri: ma daaaaaaaaaaaaj! jedino zuzika ide na lajnu. nijedno drugo krzno ne setam ;-)
    znam da te moze lomiti, ali brzo ces na noge!
    saljemo ti poljupce!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Nela Tičinović-Giljanović: ‎...neka sve čeka...samo ti ozdravi...neka se svi okreću oko tebe kao oko sunca,paze te i maze!!!♥

    OdgovoriIzbriši
  9. Nela, znas sta!?! Nema - ni ko ga! Ja sama odbolujem uvijek...svi su zauzeti svojim zivotima. Ali, zato imam FB i vas:)))))))))

    OdgovoriIzbriši
  10. Dijana Korljan: Lakše je kad znaš da se netko isto tako osjeća, kod mene je broj takvih dana u ogdini zanemariv, ali kad se dogode onda je AJME! ali ka šta si rekla proći će, sutra je novi dan, uz to i petak, jupi! nasmijao me tvoj privjesak:-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Dijana, znam to - i meni je laske kada nisam jedina ovakva...nije fer tjesiti se tudom 'nevoljom', ali...opet je malo lakse...vise nas je. Kol'ko nas ima.............kol'ko nas ima

    OdgovoriIzbriši
  12. Dijana Korljan: hahahaha, je, baš nas ima. Ma nije to utjeha, nego ti se u tom trenutku čini kao mali lijek, jer vidiš da se i drugi muče sa raznim neprijateljima u obliku umora, loših dana, odluka, ljudi....a onda kad čuješ druge, shvatiš da je to sve ok,život ide dalje.

    OdgovoriIzbriši
  13. Upravo tako! btw, privjesak sam sebi kupila u Mnte Carlu, u svojim zenskastim trenucima i svaki puta kada tu pink pufnu uhvatim u ruku, bas mi je ... drago!

    OdgovoriIzbriši
  14. Dijana Korljan: da, ima nešto dječje a opet žensko u njemu,

    OdgovoriIzbriši
  15. ono, za curice:))) uvijek se trazi da budem zrela, odgovorna, pametna, odrasla zena...premda u svakoj od nas cuci ona ista curica...od onda...

    OdgovoriIzbriši
  16. Dijana Korljan: mislim da zapravo treba što više njegovat to dječje u nama, možemo mi biti i zrele i odrasle ali to ne znači da trebamo zatomiti dječju stranu naše osobnosti, ona nas može učinit samo lipšima i toplijima

    OdgovoriIzbriši
  17. Dijana Korljan: po cijelom tijelu, hahahaah

    OdgovoriIzbriši
  18. Odsetaj na ovo:http://www.youtube.com/watch?v=2bNsI9eXpAc&feature=related i SIGURNA sam da ce ti biti puuuuuuuuno bolje;)...L

    OdgovoriIzbriši
  19. Draga L, hahahaha...ovo mi je potpirilo strast koje sam prepuna:))) Hej, znaš šta, ti si žena puna iznenađenja..! OK, shvatila sam prijedlog kao 'klin se klinom izbija'! Jutros nisam nešto bolje, ali sam 'otvorila' dan ovim što si mi ti poslala, nećakujući se jel' ovo neki znak da se prepustim osjećajima ili samo 'ono naše' virtualno bježanje u mentalne slike koje su nam hrana kada smo 'bidne' ili duhovitost koja će mi razgaliti ovaj ..beni petak!?! Svejedno za što se odlučim, ti si mi ponudila da biram kraj koji mipaše...znam. Ljubi te ReJa.

    OdgovoriIzbriši
  20. Nina Hartnett: Glavu gore ....don't let the emotions dictate your life!!! YOU dictate your emotions!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  21. Marina Lelanovic Troy: Ne bilo ti goreg zla (od Situacije i Pljuski), a ledja ce proci, cepici su tu...

    OdgovoriIzbriši
  22. Marina, prakticna, jezgrovita, duhovita, pametna, tako zenska....ly

    OdgovoriIzbriši
  23. Nina Hartnett: Rea,znas onu "niko,niko kao ja"?
    Usvoji tu mantru , I zaboravi situacije I pljuske.
    Nitko te nemoze triskat ukoliko ne dobije tvoje suglasenje !!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails