26. 09. 2010.

prenemaganje

Mislim da treba uvijek inzistirati na stilu. Puno se dobije. A, ne košta.
Nešto malo uloženog truda, a donosi uvijek poboljšane rezultate.
 Čak i kad se nešto nedopustivo ili negativno ili dosadno poduzima, dajte 'utisnite' osobni pečat, budite posebni. Zapravo, naročito u takvim situacijama, izvedba u velikom stilu, donekle ili ukoliko ste vješti, potpuno umanjuje lošost.
Primjerice, prenemaganje... svima ide na živce, svi coktaju i odmahuju glavama na osobe koje sebi dopuštaju takvo ponašanje, uglavnom ne razmišljajući da i ono nekada ima opravdanje.
Dobro, neću raščlanjivati vrste prenemaganja sada...pretenciozno, ljubavno, egzistencijalističko, snobovsko, koketno... Govorim o svrsishodnom, mudrom prenemaganju.
Ne podržavam prenemaganje ako je ono rezultat dokonosti ili prikrivanja nesigurnosti, na primjer. U tim slučajevima, dosta nespretno djeluje, čak iritantno i jedva podnošljivo.Prenemaganje je vještina, koja se dade izbrusiti i koja se ne smije zloupotrebljavati, niti postati opetovana radnja.
Međutim, itekako razumijem ako se netko prenemaže da bi se...recimo, privukla pažnja osobe do koje nam je stalo, da bi ukazali na svoje postojanje, na dotada neuočenu krhkost i slično.
Ne, uopće nije bedasto.
Ima smisla.
Fina i jednokratna ili vrlo rijetka prenemaganja izvedena u stilu Grete Garbo, dopuštena su,
mogu čuda napraviti
i nisu štetna po okolinu.
Sutra je nedjelja, idealan dan za prenemaganje. Ono s ciljem, dakako. Ukoliko niste do sada, razvijte tu vještinu. Podržavam vas. Ne zaboravite - sa stilom i s opravdanim razlogom.
Salonski.

Broj komentara: 5:

  1. Meni je ovo savršeno i sve sam razumjela,osim činjenice da nitko nije komentirao, pa ne znam jesu li razumjeli na pravi način. Bravo! Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, hvala.
    Nije važno da ne komentiraju, dio njih se žali da je komplicirnao ostaviti koementar, a dio mi kaže na druge načine neko svoje mišljenje, koje potvrđuje da netko čita moje postove i još mu bude drago, a statistika mi pokaže da se blog puno čita. Da se i ne čita tako puno, meni je gušt pisati, pa ja to radim za dušu...
    Za ovaj post sam sada čula iz Zagreba od jedne Lijepe Doktorice da joj se najviše sviđa upravo 'prenemaganje' kao i da svraća u moj salon nakon napornog dana na psihijatrijskoj klinici - meni puno srce!

    OdgovoriIzbriši
  3. je, komplicirano je ostaviti komentar, sto je steta velika!

    OdgovoriIzbriši
  4. napravih kavu u zlacanoj salici, a uz nju zlicica iz proslog stoljeca. da pusim, utakla bih cigar u mustiklu, digla stopala na poviseno, uvukla prvi dim, napravila kolut, izvrnula oci i hrapavim glasom rekla - “There is no one who would have me - I can't cook.”

    OdgovoriIzbriši
  5. Oduševljavaš me, L !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails