12. 09. 2010.

jesenja slikovnica

umjesto uvriježenih školskih sastava o tome kako će nadolazeća jesen obojiti krošnje u divne boje, kako će suhi listovi lako pasti na pod ostavljajući rumene plodove za sobom, kako će igra raznobojnih kišobrana oživjeti tmurno nebo, kako će se zapravo ta zlatna jesen ušuljati jedno jutro kroz maglicu u naš grad. Sjećate se potpuno istih sastava svake godine!?!
Imam jesenju slikovnicu za vas...Volim jesen. To je inspirativno godišnje doba, novi početak iščekivanja raznoraznih pobjeda, otkako ne idem u školu miris zašiljenih olovaka i novih knjiga zamijenila je želja za tvidom, balonerom, pletivom, toplim juhama, novim kućnim dekorom, svjetlijom puti, toplim ruževima, jesenjim receptima...
Najavljujem (ovo jest SAMO najava) ovom slikovnicom mirno i obećavajuće godišnje doba, uz želju da vas ono vodi prema sjajnim prosinačkim blagdanima!
zatvorili ste ljetnikovce, izvukli barke na suho, okončali vrlo zadovoljno ovo ljeto. super.
uhvatili ste sebe da vas hvata neka melankolija, ništa vam se ne radi, ostalo je samo aktivno evociranje ljetnih priča s osobom koja je na istoj valnoj duljini.
podižete sebi raspoloženje njušeći stručak osušene lavande, dok slušate finu muziku i oči ste prekrili damskom maskom, kako biste imali neometano snatrenje.
ponekad je to i stručak suhog smilja...
uhvatili ste zalet i smogli snage pogledati vani. da, jesen je definitivno stigla.
bolje raspoloženi, dobili ste inspiraciju za osmišljavanje zimskog izgleda, drugačijeg, boljeg, novog.
radujete se sezoni tamnomodrih, slatkih šljiva. želite skuhati marmeladu.
svi jesenji prizori kojih se sjetite iz filmova, sa slika, iz knjiga koji su pohranjeni u vašim mislima, čine se nestvarno lijepi.
očekujete rumene šipke. volite ih iz doba likovnog odgoja ili ako ste imali kreativnu majku, kada ste ih pokušavali naslikati miješajući mirisne tempere i koristeći kistove i prste.
djecu ste poslali u školu uz mali milijun savjeta i nadu da će ova školska godina biti manje naporna...za vas.
trebali ste nešto obaviti na pošti i odlučili ste to napraviti pješke, jer odjednom vam odgovara londonsko vrijeme.
ah, kesteni...volite ih pečene, kuhane, kesten-pire, kao prilog uz pečenu tuku, volite ih kao dekoraciju od onoga što preostane nakon njihovih nizanja u ogrlicu čime se bavi vaše namjlađe dijete.
 
ovo je doba kad vas spopadne neodoljiva želja za pletenjem.
razmičete zavjese kako biste promatrali šareno lišće.
kupili ste kruške. skuhat ćete ih u crnom vinu.
poklonili ste svom dragom kačket i skoro vam se čini da sliči na gosp. Pitta.
prijatelji su vas pozvali na seoski izlet, s kojeg se vraćate rumeni, zdravi, zadovoljni i s više elana za radni tjedan.
inspirirani britanskim uniformama privatnih škola, odlučili ste sebi kupiti kravatu i geek chic naočale, strogi pulover, koledžice, guste čarape, sako s grbom. to vas pomlađuje i veselije hodate.
probno palite kamin, mada temepratura još nije ni približno niska za vatru. ugođaj je neponovljiv.
vaše zdjele su pune slatkih boba i naizmjenično kupujete bijelo i crno grožđe.
dom poprima jesenji izgled, postavljate baršunaste jastuke koje su ljeto proveli spremljeni, ukrašvate sobu neobičnim granama s bobicama, oskudnim cvjetićima, jesenjim listićima, koje donosite s dugih šetnji.
strahujete da vaša muška polovica ne posegne za novim modnim trendom odijela od tvida neobičnog kroja i krupnog uzorka. imate razloga za oprez, jer je s godinama sve više podložan modnim trendovima.
dosta je sanjarenja, idemo skuhati krepku juhu od povrća dodajući jesenju notu šampinjonima ili ječmom!
Radujte se jeseni! Baš kao ja...
pinkpreppylillylover
annie leibovitz
geniusbeauty
country living

Broj komentara: 10:

  1. Goga Selanec Barbieri: odlicna si Rea! o-d-l-i-c-n-a !
    :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. OOOOj! Hvala, hvala, hvala!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Goga Selanec Barbieri: posuditi cu si neke "jesenje slike" iz tvoje price...uvijek mi treba inspiracija za školski pano :-) ne zezam se...:-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Anita Barbieri: JUST GREAT!!!!!! U mislima sa vama na sjevernoj hemisferi; Nama bas pocelo Proljece!!!!! Na srecu proljece mi vise odgovara; baciti jakne; veste; carape i poceti disati punim plucima oceanski zrak. xx

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmmmh, kako to dobro zvuci!!!!!!!!!!!!! Uzivaj, Anita!!!! POmalo smireni dolksom jeseni, bit ce sigurno dana kad cemo misliti na dolazak proljeca i oceanski energetski zrak!

    OdgovoriIzbriši
  6. Goga, sad sam tek vidjela tvoj komentar!!! Pa, naravno!!!!!!!!! Joj, obozavam skolske panoe...nostalgija!?!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nina Hartnett: Totally inspired by this article !!! Thank you Rea !!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sanda Matosic: Jesen. Najlijepsi stadjun.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails