26. 05. 2011.

ART DÉCO..........


Produženo trajanje izložbe...
jer sam je ja tek neki dan stigla razgledati,
s uživanjem!
 Ova izložba je poslastica!!!
Bit će divno ako uradite isto...
U tri mjeseca izložbu Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata vidjelo je više od 40.000 posjetitelja Muzeja za umjetnost i obrt.
Brojne grupe posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske te svakodnevni posjeti turista koji borave u Zagrebu ukazuju na izniman interes za izložbu Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata koja je u tri mjeseca od otvorenja izborila status prvorazrednog kulturnog događaja.
U prvom redu to je zbog atraktivnih izložaka – više od 750 slika, grafika, skulptura te predmeta primijenjene umjetnosti u rasponu od namještaja do mode – ali pozornost publike privlači i način na koji su izlošci prezentirani te popratne publikacije i događanja.
Stručnjaci i publika neizostavno hvale monografski katalog izložbe, no tu su i deplijan (također na hrvatskom i engleskom), DVD o izložbi te audio vodič kroz izložbu.
Srijedom se održavaju predavanja stručnjaka za razdoblje art décoa, tzv. dugim četvrtkom izvodi se glazba u živo u prostoru izložbe posvečenom kabaretu, a subotom i nedjeljom održavaju se pedagoške radionice za djecu, članove obitelji i prijatelje.
Museum Shop MUO nudi bogatu ponudu replika i suvenira, a u suradnji s Udrugom autora nakita Fajn organizirana je i prigodna prodajna izložba unikatnog nakita za kojeg su vrsni zlatari našli inspiraciju u pojedinim predmetima s izložbe Art déco.

3 komentara:

  1. sjecam se kad je 2004. u istom prostoru bila izlozba art noveau, jako dobro popracena i osmisljena. nadam se da je i ova takva! volim taj period!

    OdgovoriIzbriši
  2. Obozavam ...
    http://www.art-deco-style.com/images/Art_Deco_Hoover_Building_London.jpg

    OdgovoriIzbriši
  3. Bila sam na ovoj izlozbi! Jako dobra, dapace odlicna! Bravo Rea!!!!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails