13. 03. 2012.

đir



Svi oni koji se trenutno ne nalaze u Splitu,
svi oni koji nisu iz tog grada,
svi oni koje zanima kako izgleda
'đir po rivi, đir po gradu',
svi oni koji iz nekog razloga
ne mogu izaći iz kuće...
 danas mogu prošetati
sa mnom!
Oko fotografkinje
Sonje Dvornik
uočilo je sve
što uočiti
treba...
photos by Sonja Dvornik

Broj komentara: 26:

  1. Zdenko Budimir: Odlicno , ka da sam bija sa vama u điru, ali najviše me dojmilo citava hrpa dobro bucenih muškaraca ( inace to ne zapažam ) , ali ovde nisam mogao ne primjetit, nešto se krece i u ST poimanju muške mode.

    OdgovoriIzbriši
  2. Molim, molim:))) Daaa, nevjerojatno je kako se nešto promijenilo!!! Baš mi je drago.

    OdgovoriIzbriši
  3. Daniela Figlia: velika količina šminke i dobrog ukusa, svaka čast. More to prosto zahteva. Lepi ljudi, nema šta.....

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, kulise su na jugu sasvim drugačije od onih velegradskih na sjeveru i jednom je jedna moja draga prijateljica rekla istinu, kako često žene s juga u okviru metropole znaju izgledati kao dio kazališnog dekora, dok iste takve u svom okruženju izgledaju upravo fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  5. Daniela Figlia: Baš tako. A i manje mesto, manje ljudi, opšte šmekanje i analiziranje u + i - smislu.... U Beogradu to ne pije vodu, nema šanse...... Veće distance i sve je napornije, pa i odeća mora biti drugačija.... A o kulisama da ne pričam. Kod vas su kulise dovoljne :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Daniela Figlia: Videh i Stefana Kapičića na slikama

    OdgovoriIzbriši
  7. Slažem se s tobom, D. Da, i Stefan šetka po morskoj ariji već neko vrijeme i ... ljubi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Daniela Figlia: I uživa. Evo, pored mene je gradilište za novu veliku zgradu-blok, čujem zvuke raznorazne po ceo dan, još sam u delu gde ima vazduha i prostora....... No, volim tkz. anoniman život, to je nešto sa čim sam se i rodila i potpuno saživela.... To je jedina prednost većeg grada, i možda neki dinamičniji kulturni život.

    OdgovoriIzbriši
  9. Istina! I ja volim anoniman život, no vjerovala ili ne, može se, uz malo uspješnosti i ovdje to ostvariti - uvjerila sam se.

    OdgovoriIzbriši
  10. Daniela Figlia: Ma da, čovek uvek ima izbora za sve. Moj otac je bio Dalmoš, a mrzeo komšiluk i sve te fore..... Nema to veze.... samo je neminovno više prisutno. Sporije se živi.

    OdgovoriIzbriši
  11. Anonimnost je stvar izbora i želje. I da, sporije se živi...ručak (kuhani) još uvijek egzistira kao važan dio dana, popodnevna siesta, jutarnje kavice i šetnja mada je radni tjedan, sve se stigne, uz krilaticu 'k vragu i priša!' ...kao i činjenica da kad pada kiša, nitko ne ide bespotrebno vani, a ako nekoga pozoveš, odgovara snebivajući se 'a, vidi vrimenaaa!?!' itd, itd...:)))

    OdgovoriIzbriši
  12. Daniela Figlia: E to mi se sviđa, a ujedno mi je i čudno..... lepo je živeti na moru, kako god.

    OdgovoriIzbriši
  13. Je. Lipo je. (kad urediš život onako kako ti najbolje paše)

    OdgovoriIzbriši
  14. Daniela Figlia: Pogotovo posle četrdesete, kada su sva ludovanja i sve što treba da prođeš iza tebe....(klubovi, koncerti, učenje, ludačko izlaženje itd.....)

    OdgovoriIzbriši
  15. Andjelka Marinkovic-Rakin: Fantasticno! Izgleda kao grad u kojem se opusteno zivi i uziva: lepo okruzenje, lepi, nasmejani i doterani ljudi, boje, boje...

    OdgovoriIzbriši
  16. Izgleda...jasno i svi oni imaju svoje priče, i teške i svakakve, ali - vani se ne izlazi bilo kako, ne treba 'susid znat' kako ti je'.))) Klima, pak, uljeva veselje....i to je to.

    OdgovoriIzbriši
  17. Nina Hartnett: Nima Splita do Splita !!! Odlicne Fotke !!! Wow

    OdgovoriIzbriši
  18. Narcisa de Kulis: slijedeći muž ako ga bude,bit će opet iz Splita,ja bi onog sa slike druge po redu...mogla si stavit i neki kontakt;)))

    OdgovoriIzbriši
  19. Narcisa de Kulis: prekjučer su me prijatelji Purgeri izgadili zbog toga što sam rekla da se ne mogu zamislit sa njima....a šta ću kad je to istina;)))

    OdgovoriIzbriši
  20. Narcisa de Kulis: znam...hahhahh,ali slijedeći put,imaj me na umu;)))

    OdgovoriIzbriši
  21. Evo mene sa zakasnjenjem, kao i obicno.Rea, hvala ti na fotkama i na linku. Razveselile su me ove slike, podsjecaju me na one iz osamdesetih, na Fedju Klarica.Ideja je divna, zblizit ce ljude, generacije. Split je najfotogenicniji grad na svijetu, s najfotogenicnijim ljudima...I stvarno,mozda jest sve samo privid; jedno veliko kazaliste s glumcima...
    Svaki napor da budemo nazbilj a ne nahvao je vrijedan - tu naravno ubrajam i ovaj tvoj blog kao kamencic u mozaiku spljetskog pramaljeca :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Hvala Anonimno na divnom komentaru!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  23. Svaka fotkica priča za sebe baš genijalno a i ljudi su duša jednog grada zar ne...

    OdgovoriIzbriši
  24. Draga Dilajla, slažem se, upravo tako! Pozdrav iz sunčanog Splita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails