21. 03. 2012.

churros con chocolate


Uveselite dušu svoju!
Pomiješajte
u loncu
225 ml vode,
110 g maslaca,
pola žličice soli,
1 žlicu šećera
i pola vanilin šećera,
pa stavite
na srednje jaku vatru
da uzavre.
Kad je voda proključala,
smanjite temperaturu na najnižu
i pomalo dodavajte 150 g brašna,
neprestano miješajući, 
dok ne dobijete
loptu od tijesta.
Skinite lonac s vatre.
 3 jaja ručno umućena 
dodajte u smjesu s brašnom,
miješajući dok ne dobijetu glatku smjesu,
koju ćete tada prebaciti u kuharsku špricu
s malim nastavkom u obliku zvjezdice.
U drugom loncu ili dubljoj tavi
 ugrijte ulje na 180 C,
dakle - ne smije biti prevruće, 
 pa pecite churrose na najnižoj vatri.
Istiskujte po 3-4 churrosa
u ugrijano ulje
i presijecite ih nožem
 na duljinu koja vam se sviđa,
te svaku turu pecite oko 5 minuta,
ili po 2 i pol min s obje strane.
(Bolje da churrosi budu tanji,
jer će se ljepše ispeći,
bit će hrskavi izvana,
a pečeni iznutra.)
Kad ste ih ispekli,
uvaljajte ih u mješavinu
od 6-7 žlica šećera,
malo cimeta
i 1 vanilin šećera.
Vruća čokolada:
100 g tamne čokolade
 istopite na tihoj vatri
u 250 ml mlijeka. 
Onda u novih 250 ml mlijeka
dodajte 2 žlice gustina (škrobnog brašna),
izmiješajte, pa izmiješano dodajte
rastopljenoj čokoladi
zajedno s 5 žlica šećera,
te miješajte na tihoj vatri
oko 6-7 minuta.
Poslužite churrose s vrućom čokoladom.
Uživajte!!!
google images

Broj komentara: 10:

  1. Divno, predivno.... Probao sam to jedne subote, nedavno, i bas je super, za pamcenje :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Sanja: WOW, obavezno moram probati ovo, divno izgleda!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Andjelka Marinkovic-Rakin: Ajoooj, ocu d"umrem!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dijana Ciclone: Njam!

    OdgovoriIzbriši
  5. SAVRŠENO JE:)))))))))))))))))))))))​))))))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Narcisa de Kulis: ja ne smin;)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga D.D., kad budeš smila - oćeš;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Obozavam churros con chocolate!!!!!!!!!!!!!!
    Hvala za recept

    OdgovoriIzbriši
  9. Daniela Figlia: Ne, ne, ne, treba da opet pređem na mladi sir i povrće, proleće je već tu...... :) A ti postuješ ovo...... Uhhhhhhhhhhh

    OdgovoriIzbriši
  10. Jačajte karaktere i smišljajte što ćete sve jesti kad se dotjerate:)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails