... zapravo - uzrujavaju,
pogotovo ako dolaze od onih za koje smatrate
da su gotovo trendovski takvi
ilitiga bez pokrića.
Ekspresionističke eskapade na sve strane.
Da ostanete bez daha
ili ako ste manje osjetljivi,
samo vam se zgadi iščitavanje tih rječetina.
Neutraliziram navedeno
nekim vanvremenskim,
lakim, lijepim, bedastim, ugodnim stvarima,
kao - predah od tog natjecanja 'ko će užasnije'.
Pritom, užasnije nije pametnije.
Ignoriram novi val koji nas neugodno bičuje,
jer je prevršio svaku mjeru...
dobru mjeru, pristojnost, itd.
Pa, da ja četvrtak začinim jednostavnim
pozivanjem u goste, ha ha ha...
(Jedino povedite računa koga ćete pozvati,
kako se ne bi prostačke dosjetke
razvile među inteligencijom
koja se okupila u vašem domu.)
Pa, kaže...
Veći je postotak onih koji će pozvati goste
pogotovo ako dolaze od onih za koje smatrate
da su gotovo trendovski takvi
ilitiga bez pokrića.
Ekspresionističke eskapade na sve strane.
Da ostanete bez daha
ili ako ste manje osjetljivi,
samo vam se zgadi iščitavanje tih rječetina.
Neutraliziram navedeno
nekim vanvremenskim,
lakim, lijepim, bedastim, ugodnim stvarima,
kao - predah od tog natjecanja 'ko će užasnije'.
Pritom, užasnije nije pametnije.
Ignoriram novi val koji nas neugodno bičuje,
jer je prevršio svaku mjeru...
dobru mjeru, pristojnost, itd.
Pa, da ja četvrtak začinim jednostavnim
pozivanjem u goste, ha ha ha...
(Jedino povedite računa koga ćete pozvati,
kako se ne bi prostačke dosjetke
razvile među inteligencijom
koja se okupila u vašem domu.)
Pa, kaže...
Veći je postotak onih koji će pozvati goste
s razlogom nekog slavlja,
nego samo onaaako, gušta radi.
Nažalost, također je veći postotak onih koji bi to učinili 'i onaaako',
ali im ekonomska situacija isto ograničava.
Vrhunski doživljaj
možete prirediti svojim gostima
i ako ne pečete odojka
i ne kuhate pašticadu.
I bez fete pršuta na platama veličine jet-skija
ili na sjajnim ćelenkama!
I bez fete pršuta na platama veličine jet-skija
ili na sjajnim ćelenkama!
Mali se postotak njih toga sjeti.
I najveći razlog slavlja može se na ovaj način proslaviti.
Čak i onaj radi kojeg se kod nas unajmljuju sale, uufff...
Sigurno ćete biti upamćeni ako maštovito,
bez obzira da li
elegnatno ili rustično
elegnatno ili rustično
složite vaš 'cheese table'.
Zgodno dodajte sve što izvrsno paše uz sireve.
Ukomponirajte svakako voće, i ne samo grožđe.
Rezano sirovo povrće.
Izložite i lagane kremaste kolače, hladne kreme ili voćne torte.
I u potočićima ukusno vino i šampanjac.
Osigurajte dovoljno leda, tanjura i tanjurića, svih vrsta čaša, pribora za jelo,
cvijeća koje vam je najviše priraslo srcu.
Izaberite i dozirajte
prema vrsti slavlja.
prema vrsti slavlja.
Muzička pozadina koja odnekud dopire - neophodna je za dobru atmosferu.
U početku će svi oni gosti
nenavikli na išta
osim sjedenja za stolom
nenavikli na išta
osim sjedenja za stolom
na tipičnom ručku ili večeri,
biti pomalo ukočeni,
čak ljutkasti,
čak ljutkasti,
ne znajući kud sa sobom,
no ubrzo će im se svidjeti
razgledavanje ponuđenog,
razgledavanje ponuđenog,
šetkanje po zalogajčiće,
isprobavanje svega sa stola,
usputne priče s ostalim uzvanicima,
s nogu,
u prolazu,
oko stola,
na balkonu,
svugdje
u prolazu,
oko stola,
na balkonu,
svugdje
jer je sloboda kretanja
u ovom slučaju neograničena.
Još uvijek je, kod nas, veći postotak onih
koji nisu navikli ovako...
Možda jedino u poslovnim prilikama.
Pružite im užitak.
Oduševite ih.
Već i samo pripremanje ovakvog događanja
u vašem domu,
daleko je zabavnije,
zbog kreativnosti koja vam prostruji tijelom
i za koju možda niste ni znali da je posjedujete,
zbog sreće što sve izgleda privlačno
'ka' iz žurnala'...
zbog jednog jako dobrog osjećaja,
puno boljeg nego mislite.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.