(via key ingredient)
Već sam bila spomenula
da mi je jaje u sorbulu
ilitiga meko kuhano jaje,
pojam divnog početka dana.
Po načinu na koji se jede taj slastan
i značajan dio doručka,
potpuno je jasno kako se osjećamo,
kako smo...
Ako oprezno žličicom odižete bjelanjak,
kako biste napravili mjesta
za fina zrnca soli,
koje ćete posipati s visine,
kao sitnu kišu
- vi niste uopće dobro
ili ste u kompliciranoj stresnoj situaciji.
Ako uživate već u muklom kuckanju žličicom
po kori jajeta
i pri tome slušate taj,
sasvim poseban zvuk
- jako ste dobro
i smireno vladate životnom situacijom.
Ako pri uklanjanju bjelanjka,
nehotice žumanjak klizne niz ljusku
sve do keramičkog držača za jaje, živopisne boje,
a vi sportski opsujete,
još vam se i srce trenutno uzlupa zbog toga
- klasično se neurotčni
u skladu sa stresom na poslu
ili zbog nezadovoljstva koje vas izjeda.
No, ako radosno prionete tom istom jajetu,
sa smješkom na usnama
i iščekivanjem od kojeg vam se
čak otme glasan uzdah,
lupkate malko dulje nego treba po ljuski,
uklonite koricu pomalo nepažljivo,
odignete cijelu bijelu kapicu bjelanjka
i onda svečano,
s iznimnim guštom
direktno zabijete žličicu
u zlatni žumanjak,
grabeći porcijicu užitka - odlično ste!!!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.