26. 05. 2010.

vaš salon je već okupiran ukućanima i u potrazi ste za mjestom koje će biti vaš boudoir!?!


Predlažem da to bude vaša kupaona.  To više nikako nije mjesto gdje se samo brzinski tuširamo umjesto da se kupamo, jer ćemo u doba recesije tuširanjem potrošiti manje od 38 l tople vode, u odnosu na 57 - 95 litara potrebnih za punjenje kade.
To svakako više nije samo mjesto gdje odvajamo bijelu od šarene robe, kako bi je, recesijski osviješteni navečer, kada je jeftinija tarifa struje na snazi, oprali u perilici.
To nije samo mjesto koje redovito peremo sredstvima jakih mirisa, pokušavajući u inat muškim ukućanima svakodnevno održavati zavidnu higijenu.
To nije mjesto gdje dulje boravimo ujutro, pokušavajući od pospane i umorne face svakako napraviti ugodnu fasadu prije odlaska na posao (uvijek kao da su nam 'oni na poslu' važniji), a niti prostor koji nam je zadnja postaja prije odlaska na spavanje, kada već polusneni lelujamo sabirući nejasno događanja dana i letimično provjeravajući sutrašnje zadatke.


Po novome, vjerojatno ste već pretvorili običnu kupaonu u osobni - spa!?
Ipak...ona čak može imati i dodatnu i to spasonosnu namjenu:
upravo taj prostor je idealan za boudoir ilitiga sobu za durenje, koja je svima prijeko potrebna, samo se pravimo da ne pridajemo toj potrebi važnost, jer navodno ima kudikamo važnijih stvari od te trivijalnosti.
Ja sam zagovornik boudoira! To je jasno...
Prije zadnje strepenice kojom odlazimo na oporavak od stresa kod stručne osobe, lijepo je pokušati se sjetiti sebe i odvojiti malko vremena za - pauzu od svakodnevnice.
Postići se može puno, vjerujte mi na riječ... Osim što se spušteni kutovi usana podignu i preoblikuju facu u simpatičnu, te nestanu pesimistički bljeskovi,
odmor od svakodnevnice i malo mira od naših najmilijih donosi - spas.
Onog trena kada se povučete u svoj boudoir, svijet i zvukovi izvan njega (dječja svađa, prijenos utakmice na sav glas ili zvocanje i dosadno nabrajanje neizvršenih zadataka od strane vaše supruge, bas koji bubnja iz sobe vašeg sina, zvonjava telefona, mobitela, igrica) -
PRE-STA-JE!
Kao u bajci, svučete svoju kožu majke, dobrog supruga, umorne domaćice, uspješnog poslovnog čovjeka, obične žene iz naroda, milog susjeda, zaposlenice s nedostatnom plaćom, brižnog sina, kćeri spremne na pomoć i sve prestaje biti važnije od vas samih!
Odbacite i uznemiravajuće misli, svako planiranje, računanje, smišljanje...poništite sve to. Počinju vaši trenuci.
Naravno, ako imate samo jednu kupaonu, provjerite da su se svi izredali naposredno pred vaš ulazak onamo.
Tranzistor je mali trik koji ugodno izolira vanjske zvukove i zadržava ih vani. Jednostavniji je za osjećaj pokretnosti od umetanja slušalica u uši...
Zadržavanje u boudoiru ne mora biti dugo, ne mora biti uvijek isto, nije ničim zadano.
U svom novom utočištu možete meditirati, jednostavno razmišljati, sjediti i piljiti u prazno, slušati muziku ili vijesti, čitati nešto, pjevušiti i čupkati obrve ako ste žena, gledati se u ogledalo ili samo uroniti u opuštajuću kupku za koju inače nemate vremena dok pratite moderan ritam života, pronaći smirenje nakon svađanja s partnerom, ispuhavati malodušnosti, kao i ženske histerije u vrijeme PMS-a, olakšati opterećujuću brigu oko potomaka, a možete i započeti gradnju nakon rušenja svijeta zbog ružnih događanja...nebitno je što se radi, bitno je da se ne radi za drugoga, nego samo za sebe.
To je jedna vsrsta male osobne predstave.
I zato kad god se poželite 'skulirati', utajno izdvojiti, razmisliti, posložiti misli, kvalitetno se isplakati, opustiti, tren sažaliti nad samim sobom, smiriti doživljaje...odšetajte nehajno do svog salona za durenje, odnosno kuapone koja to prestaje biti i postaje vaš osobni hram! 


Barem probajte...


(na slikama detalji iz moje kuapone)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails