30. 05. 2020.

Piđama dan / recept / isprika


Kada zatrebate ručak
 (ili kasniju večeru pred TV-om),
koji je više 
mini topli "lunch",
nego pravi obrok,
jer ne možete, recimo 
iz nekog razloga
tog trena ozbiljno jesti,
a ipak ste gurman,
nudim vam varijantu,
koja ima spoj okusa za bogove.

***
Prepržite na grill tavi tikvice 
i zadnji tren 
na istoj toj tavi integralni toast.

Namažite vrlo tanko preprženi toast 
s 'moutarde de Dijon',
stavite na njega vrlo tanke grilane tikvice,
 posoljene jasno,
pospite sjemenkama 
koje vi najviše volite.

Poslužite sebi uz kuhane tikvice i mladi krumpir,
još tople začinjene
 paprom i češnjakom i 'peperoncinima',
sjeckanim svježim 'petrusimulom',
poprskajte dobrim maslinovim uljem.

Napravite salatu od kockica domaćih "poma",
(ne mogu sada nikako reći rajčice, oprostite),
krastavcima,
paprikom,
propisno začinjenim.

Za razliku od mene,
ledeno bijelo vino uspite u čašu.

Ja ne poznajem nikoga tko se više nakuhao u životu
 (s ljubavlju, jer to volim i komplicirano jer sam takvim životom živjela),
od profesionalnih chefova,
uz to sam i gurman,

ali... ponekad, pretočite sve to 
u brzi, mini zalogaj,
jer baš uvijek sebe trebate tretirati kao kraljeve,
pa čak i u najjednostavnijoj jednostavnosti,
božanstveno zadovoljiti svoja nepca.






Isprika

Dajte mi malko vremena,
ne mogu još otvoriti niti jednu wapp poruku danas,
tek kada se potpuno odmorim...

Za sada sam se samo skroz opustila.
još umor da riješim:)

(Ovo je za one koji me znaju privatno,
pa znaju o čemu pričam.
A i znam da će me razumjeti.)


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails