11. 08. 2010.

jasno na prvi pogled

Čim se otvore kućna vrata i ukaže predsoblje, otprilike nam je jasno tko nas prima u svoj dom...netko dramatičan, jednostavan, šarmantan, pasivan, vrckav, osebujan, veseo, skeptičan, obiteljski, srdačan, introvertiran, djetinjast, isprazan, maštovit...
Predsoblje je prva prostorija kojom jasno kažemo kakvi smo.
Mjesto kroz koje možemo samo prohujati, eventualno bacajući zadnji pogled na odraz u ogledalu, grabeći kišobran, brzinski okačiti ogrtač, odložiti šešir, cipele, uzicu za psa...čak ni telefoni više nisu vezani žicom za jedinu telefonsku utičnicu u kući.
Ipak, nije to samo pista.
Kad se vraćamo kući, prvo što ugledamo je taj prostor koji nas dočekuje, primamljivo ili otužno i zapravo je intonacija za naše raspoloženje.
Kada bilo tko drugi pozvoni, pokuca, lupne, nježno zagrebe po kućnim vratima, doživi nas uokvirene tim istim mjestom.
Dakle, ako već nije, trebate ga svakako učiniti primamljivim - isplati se.
Nažalost, vrlo često ljudi zanemaruju taj važan dio stana, baš kao i balkon koji postaje ropotarnica, sramotna ostava, nepotrebno mjesto, umjesto da je mala oazica.
Konačno treba misliti na sebe, a ne samo na ono što mislimo da prikazujemo drugima. Zatvoreni balkon pretvoren u odlagalište kojekakvih nepotrebnih predmeta, alata, iznošenih cipela, ambalaže 'ionako se ne pokazuje gostima'...ah, tužno li je to. 
No, vratimo se prvoj prostoriji koja nas zagrli kad se vraćamo doma - ustanite, odšetajte do vlastitog hodnika i razgledajte ga, osluškujući osjećaj koji u vama izaziva! Ako nije dobar, odmah napravite mali projekt budućih preinaka, u svojoj glavi. I najmanji hodnik može biti divotan. 
Potaknite kreativnost i uz minimalan budžet, ostvarite predivan ulaz u vaš dom!
House Beautiful & Home Decor

4 komentara:

  1. Ma ja već vidin di dolazin po tapetiću isprid vrata.

    OdgovoriIzbriši
  2. A ja te vidim nasmijanu i laka koraka...sto znaci da je tvoje predsoblje predoredjeno da bude jaaako ugodno i privlacno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nina Hartnett:
    Bravo Rea!! Beautiful pictures and clever thoughts !!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails