15. 08. 2010.

neko sasvim drugačije vjenčanje?

U planu je vaše vjenčanje ili vjenčanje nekoga iz obitelji...divota!
Ima li što ljepše i sretnije od tog događaja!?!
Pri pomisli na vjenčanje, u našim balkanskim krajevima, ali i šire, zadana shema je dosadna, toooliko puta odživljena na isti način i mučna zbog izdataka koji se vrtoglavo penju u visine, kako se 'nameću novi standardi' tipa cvjećar Šekoranja ili najskuplji automobil za vožnju mladenaca ili menu sastavljen od posebnih kreacija kreativne kuhinje...
Ipak, najuvriježenije je: vjenčanica klasična uglavnom unajmljena, ogrooomna sala za stotine oznojenih ljudi, muzika čiji repertoar odmah stavi pečat na sve ili pak slijed pršuta, sira i 'francuske', rižota, pečenog mesa, pašticade s njokima, 'krokanta'. Inačica je s bijelim i crnim ribljim rižotom i tortom kao iz američkih filmova.
Ispada da su vjenčanja toliko predvidljiva, da su na kraju uzbuđenja ponešto splasla jer je riječ o samo još jednoj reprizi...lanjskoj, preklanjskoj.
Ne bi li bilo divno organizirati vjenčanje ladanjskog tipa!?!
Jedan čaroban vrt, jedno imanje prijatelja koje su naslijedili od prastarog ujaka, nečija kuća za odmor, vlastita vikendica, rođakovo zdanje na kakvom selu u blizini...sve dolazi u obzir.
Nije nužno ljetno doba, inako je prevruće tada. Lokalna crkvica je divno rješenje ili matičar doveden na samo mjesto događanja. Limuzine 'otpadaju'. Klasični jelovnici su zamijenjeni laganim, ukusnim jelima koja svi vole. Aranžmani cvijeća su u skladu s ambijentom.
Pozivnice su rustičnog tipa. Djevojačka soba je mjesto gdje se 'sposa' priprema. 'Band' za vjenčanja nije potreban, muzikica koja dopire kreacija je mladog para.
Vjenčanje ovog tipa je drugačije, pamtljivo, zabavno, romantično do besvijesti, nešto jeftinije, mladencima ugodnije, opuštenije, svaki uzvanik će ga pamtiti zauvijek.
Vjenčanica je važna stavka ili najvažnija. Ako niste u mogućnosti krenuti u Atelier des Ours, 26 rue Jacques d'Uzès 30700 Uzès, pretočite ove ideje u djelo uz sposobne ruke vaše krojačice.
Umjesto da pravite dobro organiziranu reprizu, umjesto da sudjelujete u 'natjecanju' u raskoši po već utabanim kriterijima, umjesto da vam vjenčanje bude predstava za druge,
organizirajte slatko, preeedivno vjenčanje koje će biti dirigirano - ljubavlju.

1 komentar:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails