17. 08. 2010.

dobro jutro!

Uvijek kraljevski započnite dan, s doručkom i bez žurbe.
Ako ste tip koji dovoljno rano ustane, sve ćete stići i krenut ćete na posao sasvim drugačije, nego da u žurbi ispijete kavu i točka.
Kod vas, ujutro miris kave ispuni dom, iscijeđene naranče su spremne, jaja pucketaju u tavi, toast je u tosteru, muzika na radiju, dijelu obitelji servirali ste voće i žitarice i prirodni jogurt, a vi veeeseli pjevušite otkada ste otovorili oči, možda i malo stepate po kuhinji..! 
Sasvim ugodan utorak
želim!

4 komentara:

  1. Slažem se potpuno, obožavam ovakva sunčana, vesela jutra, iako često preskačem taj prvi jutarnji obrok,..Fotka s jajima je fenomenalna..

    OdgovoriIzbriši
  2. A,gle visestruki je dobitak s obicajem doruckovanja - znam sto govorim, jer ga mi uvijek imamo, pa i onda ako je 4 h ujutro jer idemo na rani avion:)
    Prvo, sebe gotivis kako spada! Ne traba samo gostima udovoljavati, a nama kako je da je, glavno da se jede, da smo u cistome, itd...
    Drugo, zdravo je doruckovati - to isto svi znamo!
    Trece, ne izjuris na brzinu sa salicom u zraku i nervozom u zelucu, samo prohujis na relaciji krevet-kupaona-hodnik-auto. Ta nervoza se pretvara u stres, fino se tamo gomila.
    Cetvrto, kada ti je obicaj doruckovati za stolom, onda poslusas nesto s radija, TV-a ili bacis pogled kroz prozor na komadic prirode ili porazgovaras s nekim od probudjenih po kuci. Malo se ODMORIS dok sjedis za stolom i osjecas se barem kao engleski lord koji to isto cini u svom slafroku. To je hvatanje zaleta u miru za predsotjeci radni dan. Tek onda odes u 'banju' i tusiras se, dobro se osjecajuci jer puno pomaze intermezzo izmedju kreveta i oblacenja za posao. Organizmi nisu strojevi....)))
    Peto, dorucak se pretvori u ritual koji ti se cini navidjeni luksuz (jer ga fakat mnogi nemaju, iz cistog nemara) i pocmes istinski to cijeniti i u tome gustati.
    Sesto, pruzas time divne prizore djeci, kojima je to odgojna mjera za njihovu buducnost.
    Mozda ima jos koji razlog, ali i ovo je dovoljno, priznaj:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Dijana Korljan: I tebi! Ova jaja su mi jutros bas mljac, a vec sam doruckovala!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails