OVO JE BLOG KOJI JE GODINAMA IMAO ISKLJUČENU OPCIJU KOMENTIRANJA.
NOVA SEZONA U MOM ŽIVOTU - NOVA PRAVILA.

11. 10. 2015.

Dijana kuha za vas


Ona je žena koja voli kuhati i to joj dobro ide.
Ona je žena kojoj hladnoća jeseni djeluje - inspirativno.
Protiv tmurnosti upotrijebi ljubičasto povrće.
Patliđanima otjera sumornost i ozari prisutne.
Dijana je već gostovala u Salonu, 
njezina torta je postala hit,
ne samo na ovom kontinentu.
Podsjetite se i kliknite OVDJE !
Danas su tu njezina dva recepta,
za polizati prste! ! !

Baba Ganoush

1 veći patliđan ogulite, posolite 
i ostavite da stoji 15-ak minuta,
potom ga stavite u nauljeni pleh
 i njega premažite uljem. 
Pecite 10-ak minuta na 225 C.
Potom ga okrenite,
 dodajte 4 oguljena česna češnjaka,
pa neka se peče još 15-ak minuta.
Stavite u 'food processor':
2 žlice sitno sjeckanog peršina,
patliđan i češnjak,
sol i papar,
2 žlice maslinovog ulja,
sok od pola limuna,
2 žlice tahinija.
Sve smiksajte.
Prije služenja, nek' se rashladi u frižideru!
To je namaz koji će vas razveseliti:)

* Ako sami želite napraviti tahini:
2 žlice sezama s 1 žlicom seazmovog ulja,
1 žličicu soli i 1/4 šalice vode, 
smiksajte, 
vodeći računa da najprije stavite u 'food procesor' sezam 
i njega sameljete, 
pa onda dodate sve ostalo.

Dok kuhate, nahranite se, da imate snage.
Malo mozzarelle, pečenu papriku i crnog vina gutljaj,
uz dobru muziku,
pa možete dalje!

Parmigiana di melanzane

Parmigianu napravite nešto ranije, 
jer se mora ohladiti na sobnu temperaturu 
kako bi bila 
kakva treba biti!

Oprane patliđane narežite na kriške (po dužini),
koje ćete stavite na papir na pečenje (na pleh),
tek nakon što ste ih malo nauljili maslinovim uljem,
Pecite ih pola sata na 190 C.

Dok se peku,
napravite umak od rajčice
ilitiga-  šalšu!
Eh, to svatko zna i bez recepta,
a i u svakoj kući drugačija bude:)

Pripremite sir:
10 dag polutvrdog sira (a la provola) krupno nariban,
6 dag svježeg sir a( a la primo sale (svježi pecorino) ili ricotta),
protisnuti 1 česan češnjaka,
10-ak sitno nasjeckanih svježih listova bosiljka,
IZMIJEŠAJTE u jednu zdjelicu.

E, sada u malo nauljenu vatrostalnu posudu slažite sastojke:
najprije malko (!) šalše,
red kriški patliđana gusto poredanih,
pa na njih pola pripremljenog sira,
pa na sir 1/3 šalše,
zaspite šalšu ribanim parmezanom,
pa ponovite sve još jednom!

Zadnji red neka budu samo patliđani i šalša.
Vrh pospite parmezanom!

U toplu pećnicu, 
stavite da se peče 40-ak minuta na 180 C.
Tada nastupa odmaranje i hlađenje 
na najbolju - sobnu temperaturu, 
kada se prožmu 
svi ovi bajni okusi!
fotografije iz obiteljskog albuma  gđe. Dijane

Nema komentara:

Objavi komentar

link within

Related Posts with Thumbnails