24. 04. 2014.

Promocija: 'REIN AFAN'


Ovaj recept sam u potpunosti izmislila i složila - JA.

Moram mu sada i naziv službeno dati,
neka bude - 'Rein afan'.

Garantiram neeeslućeni užitak!
Kad stavite ovu divotu u usta,
nepce će vam se ježiti od gušta,
kapci se sami sklopiti,
glava se zabaciti unazad,
 a, mmmmh se oteti s usana.
Ako ovaj 'afan' jedete u društvu,
svih ćete razveseliti 
kao Sally onomad Harrya.

Čokoladne palačinke punjene divotnom 'cremom pasticcerom'.

***

Palačinke svatko zna napraviti,
pa i 'muški iz Dalmacije', čak!
Samo u već poznatu smjesu,
 dodajte odokativno
ili čokolade u prahu
ili kakaa Nesquik (bolje od ubogog i krupnog Kraš-Expressa, 
ali bolje i od gorkastog pravog kakaa).
Ne štedite na tamnom prahu,
koji če vaše gipke palačinke,
privlačno čokoladno obojati.
Preostaje još samo skuhati kremu...

Kuham uvijek kremu na način moje none Grazielle!
- CREMA PASTICCERA -
* 3 jaja
* 3 žlice šećera
* 2 čaše mlijeka (jasno da je to 4 dl, jel'?)
* 2 kesice vanilin-šećera
* 2 žlice brašna
Krema se kuha na 'bagnomaria' - ilitiga na pari.
Kad je gotova, ja malkice, na svoju ruku, ne noninu,
dodam maslaca veličine oraha
i koju ekstra kapljicu ekstrakta od vanilije!

Imate sada i kremu,
gustu, ukusnu, žutu kao sunce, kao zlato, kao suncokret.
Obično ova doza nije dostatna, 
jer napuni nekih 6-7 palačinki - samo da znate.
Ne zaboravite, palačinka po osobi bi bila dovoljna.
Količina od dvije palačinke po osobi -  za jake muške, samo:)
Palačinke možete, nafilane, motati kao paketiće,
kao što vidite na prvim fotografijama.
(kao sarme, recimo, to uradite, da sa svih strana budu zatvorene)
Drugi način je da ih punite kremom,
pa složite u trokut.
I jednu i drugu varijantu,
pred serviranje tek,
'krstite' rastopljenom čokoladom.
Rastopljenom uz malo maslaca i malkice mlijeka.

***

Da ostavim svoj broj mobilnog telefona, možda..?!

...da mi javite koliki postotak očaranih je pao u nesvijest od gušta 
(afan znači upravo to, za one koji ne znaju),
koliki postotak začaranih je bio zasut komplimentima od kojih ste morali prileći tren,
koliki postotak ushićenih je zamolio za vašu ruku,
koliki postotak osupnutih je s vama uspješno sklopio posao,
koliki postotak vas je utajno još jednu pojelo u kuhinji, kasnije...

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails