Ovo je moj speakers' corner, moje salonske novine, moja radio postaja ili mini TV show, kako god shvatili. Bitno je da ja znam zašto mi služi ;)

24. 04. 2014.

Promocija: 'REIN AFAN'


Ovaj recept sam u potpunosti izmislila i složila - JA.

Moram mu sada i naziv službeno dati,
neka bude - 'Rein afan'.
(fanfare: Ta ra ra raaaa!)

Garantiram neeeslućeni užitak!
Kad stavite ovu divotu u usta,
nepce će vam se ježiti od gušta,
kapci se sami sklopiti,
glava se zabaciti unazad,
 a, mmmmh se oteti s usana.
Ako ovaj 'afan' jedete u društvu,
svih ćete razveseliti 
kao Sally onomad Harrya, ali i čitavi restoran:)

Čokoladne palačinke punjene divotnom 'cremom pasticcerom', moj je brand!!!!!!!!!!!!!

Sretnem li isti negdje, pod lažnim nazivom ili svojatan,
upotrijebit ću vlastito pravno znanje,
kao i enormno znanje, nevjerojatne veze, veliku moć 
svih mojih muževa, skupa.
Toliko o tome.
Dakle - ozbiljna sam.

***

Nakon što smo utvrdili osnovni pojam i definiciju,
izrekli upozorenje na eventualne pravne posljedice uslijed zlouporabe istoga.
Red je da se dotaknemo povijesti nastanka:)))

Recept sam, doduše izmislila 
prilikom jednog meksičkog ručka 
u mom zagrebačkom domu,
kad sam brzinski, s nogu,
 iskreirala ekspresni i dojmljivi desert,
prvotno uz asocijaciju morbidne vrste, 
koju sam potom pristojno ublažila,
pa su ispale te 
crrrrrrrrne palačinke punjene blještavim suncem, 
otprilike.
Za potrebe meksičke varijante,
 u čokoladu za preljev ove 'slatke točke', 
dodala sam chili,
a tanjur ukrasila živopisno, 
tučenim slatkim vrhnjem i svakako - ananasom!
Servirajući s cvijetom iza uha,
potrebno je otpjevati barem neki intro sapunjare a la 'Esmeralda',
ili neee, ona je bila slijepa, pa biste mogli napraviti štetu zatvorenih očiju,
dakle, bolje je onda a la 'Marisol'.

Dobro... ovdje se ne radi o toj varijanti, uopće.
Jer:
Salonska i zapravo moja konačna verzija
'Reinog afana' su čokoladne palačinke,
punjene cremom pasticcerom,
koje prelijete toplom rastopljenom pravom čokoladom!

***

Palačinke svatko zna napraviti,
pa i 'muški iz Dalmacije', čak!
Samo u već poznatu smjesu,
 dodajte odokativno
ili čokolade u prahu
ili kakaa Nesquik (bolje od ubogog i krupnog Kraš-Expressa, 
ali bolje i od gorkastog pravog kakaa).
Ne štedite na tamnom prahu,
koji če vaše gipke palačinke,
privlačno čokoladno obojati.
Preostaje još samo skuhati kremu...

Kuham uvijek kremu na način moje none Grazielle!
- CREMA PASTICCERA -
* 3 jaja
* 3 žlice šećera
* 2 čaše mlijeka (jasno da je to 4 dl, jel'?)
* 2 kesice vanilin-šećera
* 2 žlice brašna
Krema se kuha na 'bagnomaria' - ilitiga na pari.
Kad je gotova, ja malkice, na svoju ruku, ne noninu,
dodam maslaca veličine oraha
i koju ekstra kapljicu ekstrakta od vanilije!

Imate sada i kremu,
gustu, ukusnu, žutu kao sunce, kao zlato, kao suncokret.
Obično ova doza nije dostatna, 
jer napuni nekih 6-7 palačinki - samo da znate.
Ne zaboravite, palačinka po osobi bi bila dovoljna.
Količina od dvije palačinke po osobi -  za jake muške, samo:)
Palačinke možete, nafilane, motati kao paketiće,
kao što vidite na prvim fotografijama.
(kao sarme, recimo, to uradite, da sa svih strana budu zatvorene)
Drugi način je da ih punite kremom,
pa složite u trokut.
I jednu i drugu varijantu,
pred serviranje tek,
'krstite' rastopljenom čokoladom.
Rastopljenom uz malo maslaca i malkice mlijeka.

***

Da ostavim svoj broj mobilnog telefona, možda..?!

...da mi javite koliki postotak očaranih je pao u nesvijest od gušta 
(afan znači upravo to, za one koji ne znaju),
koliki postotak začaranih je bio zasut komplimentima od kojih ste morali prileći tren,
koliki postotak ushićenih je zamolio za vašu ruku,
koliki postotak osupnutih je s vama uspješno sklopio posao,
koliki postotak vas je utajno još jednu pojelo u kuhinji, kasnije...

Nema komentara:

Objavi komentar

link within

Related Posts with Thumbnails