05. 07. 2012.

lijek za razočarane


via fontdivina
Ako ste doživjeli veliko razočarenje,
pomozite sami sebi,
pa ispecite najbolju, 
najkremastiju, 
najukusniju tortu ikada!!!
DIPLOMATSKA TORTA
ovako...
potrebno za 3 kore:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
2 žlice brašna
30 dag mljevenih oraha

žuta krema:
5 žumanjaka
4 žlice brašna
5 žlica šećera
1/2 l mlijeka
12,5 dag margarina

čokoladna krema:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
15 dag čokolade
12.5 dag margarina


Za svaku koru umutiti po 
4 bjelanjka,
4 žlice šećera, 
malo više od pola žlice brašna 
i 10 dag mljevenih oraha 
(bjelanjak sa šećerom umutiti mikserom, brašno i orahe lagano umiješati u snijeg).
Ispeći tako sve 3 kore.
Peći na 180 stupnjeva cca 10-15 min.

Za žutu  kremu
umutiti žumanjce sa šećerom i brašnom i ukuhati u provrelo mlijeko. 
Dobro miješati da se ne stvore grudice.
Kad se ohladi, sjediniti smjesu sa 12,5 dag margarina.
Umutiti mikserom.

Za čokoladnu kremu 
umutiti mikserom žumanca sa šećerom i kuhati ih na pari.
Pred kraj dodati čokoladu sjeckanu na manje komadiće da se lakše rastopi. 
.Kad se fil ohladi dodati 125 dag margarina.

Slagati redom :
1. kora
2. divna kuhana, plemenita žuta krema
3. još slasnija čokoladna krema
i tako dok imate kora i kreme,
pa veličanstveno završite čokoladnom glazurom,
za koju vam ne treba recept, jel' da!?!
Sigurna sam da će vam biti 
barem malo lakše
kada okusite 
ovu božanstvenu slasticu!
Bon appetit!

Broj komentara: 13:

  1. Upravo sam prepisala ovu bajku, u moju "teku od recepata", koja je, uzgred budi receno, rokovnik Splitske Banke iz 1995e, a sluzbeni naslov joj "Iz mamine kuhinje".
    Prve cetri stranice ponosno zauzimaju (mamini) Njoki ( i knedle), Pasticada, Sniceli u saftu, Spanski tici, Fazol i Punjene paprike. Dodalo se tu, tijekom godina, recepata iz raznih kuhinja, juhica, torti, slastica, pasteta, pecenja, pita, rizota...rastopljenog masla, skorenog cukra, ulja, otisaka od prstiju zamazanih cokoladom, ruma, pokoja sjemenka pomidori...i deki i deki ljubavi...
    Ova tvoja fantazija od oraha, mirita u moju teku ljubavi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Savršeni recept. - znam ovu divnu tortu. Želim vam da prebolite razočaranje, draga moja. Dobra muzika također!
    f.v. RI

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo, ja sam sebi ordinirala 3x2! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Narcisa de Kulis: sline mi cure,ali neču.....i neču;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Daniela K. Fulgosi: Napraviću za familiju. Nikšin rođendan! Kiss

    OdgovoriIzbriši
  6. Daniela K. Fulgosi: Copy/paste, sačuvan recept

    OdgovoriIzbriši
  7. Jelena Radic: predlazem jos na jednu koru naliti rastopljenu cokoladu, ohladiti, pa nastaviti sa ilanjem i slaganjem ostatka. fino je kad se jede, krcka cokoloda,mmm...divna torta

    OdgovoriIzbriši
  8. ZBILJA je ovo najstarinskiji okus PRAVE torte savršene! Garantiram.

    OdgovoriIzbriši
  9. Sanda, daaa, svi imamo "tekicu ljubavi", a ja ti kažem da ova torta mirita!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. TORTA IZGLEDA BOZANSKI!!!!!!!!!!!ISPROBACU JE!

    OdgovoriIzbriši
  11. Valjda je i razocarenje iscezlo? Torta je savrsena,pravila sam je proslu sedmicu,sto posto si u pravu da je to najbolja torta ikada!
    Hvala na receptu.Zelim da budes dobro,draga!
    I.D.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails