via fontdivina
Ako ste doživjeli veliko razočarenje,
pomozite sami sebi,
pa ispecite najbolju,
najkremastiju,
najukusniju tortu ikada!!!
DIPLOMATSKA TORTA
ovako...
potrebno za 3 kore:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
2 žlice brašna
30 dag mljevenih oraha
žuta krema:
5 žumanjaka
4 žlice brašna
5 žlica šećera
1/2 l mlijeka
12,5 dag margarina
čokoladna krema:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
15 dag čokolade
12.5 dag margarina
Za svaku koru umutiti po
4 bjelanjka,
4 žlice šećera,
malo više od pola žlice brašna
i 10 dag mljevenih oraha
(bjelanjak sa šećerom umutiti mikserom, brašno i orahe lagano umiješati u snijeg).
Ispeći tako sve 3 kore.
Peći na 180 stupnjeva cca 10-15 min.
Za žutu kremu
umutiti žumanjce sa šećerom i brašnom i ukuhati u provrelo mlijeko.
Dobro miješati da se ne stvore grudice.
Kad se ohladi, sjediniti smjesu sa 12,5 dag margarina.
Umutiti mikserom.
Za čokoladnu kremu
umutiti mikserom žumanca sa šećerom i kuhati ih na pari.
Pred kraj dodati čokoladu sjeckanu na manje komadiće da se lakše rastopi.
.Kad se fil ohladi dodati 125 dag margarina.
Slagati redom :
1. kora
2. divna kuhana, plemenita žuta krema
3. još slasnija čokoladna krema
i tako dok imate kora i kreme,
pa veličanstveno završite čokoladnom glazurom,
za koju vam ne treba recept, jel' da!?!
i tako dok imate kora i kreme,
pa veličanstveno završite čokoladnom glazurom,
za koju vam ne treba recept, jel' da!?!
Sigurna sam da će vam biti
barem malo lakše
kada okusite
ovu božanstvenu slasticu!
Bon appetit!
:((
OdgovoriIzbrišiajmeeeeeee!
OdgovoriIzbrišiUpravo sam prepisala ovu bajku, u moju "teku od recepata", koja je, uzgred budi receno, rokovnik Splitske Banke iz 1995e, a sluzbeni naslov joj "Iz mamine kuhinje".
OdgovoriIzbrišiPrve cetri stranice ponosno zauzimaju (mamini) Njoki ( i knedle), Pasticada, Sniceli u saftu, Spanski tici, Fazol i Punjene paprike. Dodalo se tu, tijekom godina, recepata iz raznih kuhinja, juhica, torti, slastica, pasteta, pecenja, pita, rizota...rastopljenog masla, skorenog cukra, ulja, otisaka od prstiju zamazanih cokoladom, ruma, pokoja sjemenka pomidori...i deki i deki ljubavi...
Ova tvoja fantazija od oraha, mirita u moju teku ljubavi.
Savršeni recept. - znam ovu divnu tortu. Želim vam da prebolite razočaranje, draga moja. Dobra muzika također!
OdgovoriIzbrišif.v. RI
Evo, ja sam sebi ordinirala 3x2! :)
OdgovoriIzbrišiNarcisa de Kulis: sline mi cure,ali neču.....i neču;)))
OdgovoriIzbrišiDaniela K. Fulgosi: Napraviću za familiju. Nikšin rođendan! Kiss
OdgovoriIzbrišiDaniela K. Fulgosi: Copy/paste, sačuvan recept
OdgovoriIzbrišiJelena Radic: predlazem jos na jednu koru naliti rastopljenu cokoladu, ohladiti, pa nastaviti sa ilanjem i slaganjem ostatka. fino je kad se jede, krcka cokoloda,mmm...divna torta
OdgovoriIzbrišiZBILJA je ovo najstarinskiji okus PRAVE torte savršene! Garantiram.
OdgovoriIzbrišiSanda, daaa, svi imamo "tekicu ljubavi", a ja ti kažem da ova torta mirita!!!
OdgovoriIzbrišiTORTA IZGLEDA BOZANSKI!!!!!!!!!!!ISPROBACU JE!
OdgovoriIzbrišiValjda je i razocarenje iscezlo? Torta je savrsena,pravila sam je proslu sedmicu,sto posto si u pravu da je to najbolja torta ikada!
OdgovoriIzbrišiHvala na receptu.Zelim da budes dobro,draga!
I.D.