Ovo je moj speakers' corner, moje salonske novine, moja radio postaja ili mini TV show, kako god shvatili. Bitno je da ja znam zašto mi služi ;)

14. 11. 2011.

jesenjarije za oko i nepce



Ne treba dopustiti da jesen prođe,
bogata, obojana, polagana, ukusna, čarobna,
promatrajte je kroz meko osvijetljenje titravih svijeća...
Ako niste ljubitelj ovog godišnjeg doba, 
poštujte je makar kao zdravi, spori prijelaz
iz žarkog ljeta do ledenih pahulja.
Ovo godišnje doba pruža bezbrojne mogućnosti,
neke su ugodne oku,
a u nekima uživamo za stolom,
okus, miris, izgled sve je bajno...
Naučite voljeti jesen... dobro je, jako je dobro.
via claudia strasser


bundeva punjena varivom od povrća
juha od bundeve, kukuruza i ribane korice od limuna ili limete
zimski muffini od bundeve i naranče
 soufflés s bundevom i začinima
pečena bundeva sa fonudue-om od sira
puding od bundeve i riže s gingerom
rožata od bundeve s bundevinim sjemenkama i začinima 
hrskavi prutići od bundevinih sjemenaka
pita od bundeve s pekan orasima
cheesecake s bundevom i gingerom
karamel pita s bundevom
bundevin kolač sa sladoledom od kadulje i kompotom od bundeve i trešanja

- via gourmet -

Broj komentara: 18:

  1. Koja je ovo divota danas, Rea moja...
    Zavoljela sam jesen vise nego ikad dosad!
    I.D.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je zaista lijepo!!!!!!! Mozete li nam dati recept za neka jela iz ovog bloga?
    Pozz iz Rijeke

    OdgovoriIzbriši
  3. Plavi Ajnštajn: ne volin kesten pire, nikako

    OdgovoriIzbriši
  4. Goga Selanec Barbieri: Evo me kod Draska i mislim na tebe! Jesen u Zagrebu i pečeni kesteni... Grad bljesti pod reklamama i bas ga volim takvog! Poput nekog svjetskog velegrada!

    OdgovoriIzbriši
  5. Miss Einstein - a, da probas sa pecenim marunima!?!

    OdgovoriIzbriši
  6. Goga-hvala ti sto me se sjetis...ja sam sad sebi ispekla kestene i s gustom ih pojela. Bilo bi lipo s tobom sad biti u velegradu. pusa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga anonimna Riječanko,
    hvala vam!
    Pošaljite mail na moju adresu i kažite koji vas recept(i) zanimaju, poslat ću vam!!!
    Pozdrav iz Splita,
    Rea

    OdgovoriIzbriši
  8. Plavi Ajnštajn: peceni, da :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Desetak puta sam razgledala fotke i zakljucila da mi je ljepse od novogodisnjih ukrasa,a i dobila sam inspiraciju! Super,super, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovako postavljene stolove obozavam, a tako mali broj ljudi poklanja paznju tomu. Blagovanje je ritual koji je vrlo vazan i po kom vas pamte. Hvala na lijepim idejama i veliki pozdrav iz Zagreba! Zavidim vam sto zivite na moru...

    OdgovoriIzbriši
  11. Tia Maria Svircevic: I ja bi s vama kod Draska - jos malo pa ce i srce koje pulsira visiti ispred prozora jer ne vjerujem da u ovo predizborno doba grad ima za novu x-mas dekoraciju....prezivjeti cemo.... Rea se sjecas..lol

    OdgovoriIzbriši
  12. Goga Selanec Barbieri: Djevojke, uvijek ste dobrodosle!!! Mislim da će biti dovoljno kicastih ukrasa po gradu... ma neka, samo neka bljesti i svuda odzvanja Jingle bells....jingle bells!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Eto, nadam se da cemo se sve naci...tamo i smijeti se srcu koje pulsira - tko li je to dizjanirao!?! Jasno da se sjecam... Jingle bells!

    OdgovoriIzbriši
  14. Buba Tomić: ‎...savršenstvo boja, kako to samo može biti ujesen, moje najomiljenije godišnje doba...i još kada ti napraviš, ovako majstorski odabir, onda je to zaista beskonačno uživanje :-)))))))

    OdgovoriIzbriši
  15. I moje najomiljenije! Hvala ti, B.

    OdgovoriIzbriši
  16. Jesen. Definitivno najdraze godisnje doba. Galerija ovih predivnih slicica samo je potvrda i podsjetnik zasto volimo jesen.

    OdgovoriIzbriši

link within

Related Posts with Thumbnails