Ovo je moj speakers' corner, moje salonske novine, moja radio postaja ili mini TV show, kako god shvatili. Bitno je da ja znam zašto mi služi ;)

20. 10. 2011.

Mildred Pierce


"Mini-serija HBO-a (2011.) "Mildred Pierce", s Kate Winslet u glavnoj ulozi, ponovno oživljava nezaboravan lik poznatog romana Jamesa M. Caina iz 1941. godine. Drama u pet nastavaka izbliza prikazuje život jedne iznimno samostalne žene koja se u doba Velike depresije i nakon rastave svim snagama bori da sebi i svojoj obitelji osigura bolji život. Priča također sagledava njezinu bezuvjetnu predanost nezasitnoj kćeri Vedi i složene odnose s indolentnim muškarcima u njezinu životu. Redatelj Todd Haynes prvi je put pročitao roman pisca Jamesa M. Caina krajem 2008. godine na preporuku prijatelja, scenarista i romanopisca Jona Raymonda. Udubivši se u priču o samohranoj majci u vrijeme Velike depresije, Haynesu se činilo da svijet koji ga okružuje zapravo preslikava Mildredinu tešku situaciju u trenutku sloma financijskog tržišta, što je imalo utjecaj globalnih razmjera na području politike i kulture. Haynes je bio uvjeren da je to bilo pravo vrijeme za priču o Mildred i da će zasigurno odjeknuti kod današnjih gledatelja.
- Ovdje je riječ o krizi privilegija srednje klase, ponosu i statusu, borbi onih koji žele stati na noge i opstati oslanjajući se na težak rad i vlastitu dosjetljivost. To je zapravo vrlo slično nekim konkretnim problemima u našoj trenutačnoj gospodarskoj situaciji do koje je došlo nakon razdoblja razuzdane potrošnje - pojašnjava Haynes."
Nemojte propustiti ovu dramu!!!
(za one koji imaju B-net videoteku - imate je besplatno)

klikni ovdje

2 komentara:

  1. Sanda Matosic: Pogledala, odlicno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno? Trebala sam znati da si ti to gledala...da:)

    OdgovoriIzbriši

link within

Related Posts with Thumbnails