Danas je nedjelja.
Negdje debelo iza podne,
Kći je odškrinula vrata Salona
i s osmijehom nam saopćila
da će ona napraviti objed,
pa smo, tren,
ručali
posve
neočekivano svečano.
Jedan od onih objeda
koji se ne planiraju,
nego samo... nastanu.
Jedinstvenost je ta,
što je to na kraju bio
gala ručak.
Služila nas je u slijedovima.
Kavijar i šampanjac uz cin - cin
- uz ciktanje od nevjerice i radosti.
Grilani sir i inćuni
na preprženom delikatesnom
kruhu s bučinim sjemenkama
na postelji od rikole i mini rajčica,
poprskano ugrijanim acetom
- uz uzdahe nakon prvog zalogaja.
Juha od buče s vrhnjem,
- uz lupkanje žlica bez riječi.
Specijalitet sa Sardegne - Cugliones,
ravioli koje je sama umijesila i razvaljala,
punila ricotta sirom i špinatom,
pikantno začinjene,
potom oblikovane kuhala
pa prelila 'šalšom' s bosiljkom
- uz prevrtanje očima od neslućenog užitka.
Kolače je danas posudila od "Bobisa".
Kava.
Jedna je Mietta.
Bolja od Babette;)
Ona koja zna stvoriti u hipu 'Mietta's Feast'.
Ona koja zna nahraniti najbolje.
Ona koja zna iznenaditi.
Ona koja zna od običnog dana napraviti spontano čudo.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.