04. 12. 2013.

Zima je, ispecite ovaj kolač i osjećajte se bolje




(via SAIPUA: martha)
Najdivniji mjesec u godini,
sa svom svojom čarolijom 
koju nam donosi,
teče polako,
ponešto smrznuto,
ponešto sunčano,
uvodi nas u stanje uzbuđenja,
sasvim sporo,
ali zamjento.
Još niste počeli peći blagdanske kolačiće,
ali, apsolutno je vrijeme da dom zamiriše na nešto fino,
da se svi oko vas ozare,
uključujući vas!
Jedan jednostavan recept,
lagan i brz,
s odličnim rezultatom,
koji će vas iznenaditi.
Svi će misliti da je pita od sira,
a nije - samo su vam trebala tri obična čvrsta jogurta:)
Uvijek ćete naći vremena,
između pisanja čestitki,
vađenja ponekog svjetlucavog ukrasa,
potrage za darovima koji će se naći ispod vašeg drvca,
opuštanja uz knjigu, dobru muziku, 
smijanja s vašim najmilijima,
polusmrznutih šetnji s psom,
dovršavanja pletenja đempera,
igranja društvenih igara s djecom...
i svega ostalog što radite u svojim životima.
steffesp:

todaywaslovely:

Some lovely.

Abraham :)
all-things-bright-and-beyootiful:

Chellise Michael Photography
c0caine-diet:

unbonded:

☯☽ Follow me for vertical posts :) ☯☽


♡
via Pappa Bear - a home for weary travellers , lost souls and all who don't belong
1000drawings:

by Lauren Fowler

RECEPT ZA KOLAČ KOJI MIETTA OBOŽAVA

Tijesto:
15 dag margarina
10 dag šećera
30 dag brašna
1 prašak za pecivo
4 žumanjca (od bjelanjaka snijeg napravite, ono dok je mikser još čist)
Fino umijesite tijesto.
Podijelite ga divnoga na dva dijela.
Prvi dio utapkajte rukama u namazani pleh i napola ispecite (200 C).
Krema:
3 jogurta
3 vanilin-šećera
15 dag šećera
3 žlice brašna
Smiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaka.
Prelijte kremu preko napola ispečene polovice,
a onda povrh toga onaj drugi dio tijesta 
(kojeg ste malko držali u frižideru),
naribajte na ribež preko kreme.
Vratite u pećnicu i ispecite do zarumenjenosti na 180 C.
Prije serviranja jaaako privlačnih kocki,
pospite šećerom u prahu,
kao da je najfiniji, suhi snijeg popadao po vašem kolaču,
koji će se baš svima svidjeti - garantiram!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails