Ovo je moj speakers' corner, moje salonske novine, moja radio postaja ili mini TV show, kako god shvatili. Bitno je da ja znam zašto mi služi ;)

26. 09. 2011.

knjiga

Njezine slike respektiram, mada ih ne mogu u svakoj vlastitoj fazi uživati... ponekad pregroteskno, bolno dodiruju osjetila i nježnu mi dušu.
Film o njezinom životu sam bezbroj puta gledala.
Sada sam konačno pročitala i knjigu Slavenke Drakulić
"Frida ili o boli".
Dobro mi je sjela. Jako dobro, zapravo.
Inteligentno, zanimljivo i rekla bih točno
izanalizirana je ta strastvena žena Frida Kahlo.
Preporučam ovaj roman o meksičkoj umjetnici!

Broj komentara: 12:

 1. Ja sam pročitala Slavenkinu knjigu Frida ili o boli, pred jedno 3 godine i točno znam o čemu govoriš. Danima sam bila pod dojmom.
  Odlično napisano, od Slavenke to i očekujem, aliao da je ušla u Fridu samu i osjetila je ( iako vjerojatno negdje i jest vukla i pronalazila paralele sa nekim svojim bolnim i teškim iskustvima) Usvakom slučaju slažem se, svakako pročitati, pogotovo žene! :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Da, razumijemo se... Odlična! Nadam se da će posegnuti za njom svi koji je nisu još pročitali.

  OdgovoriIzbriši
 3. Obozavam kada nadjem na ovom blgou preporuke za knjigu, film,izlozbu, hranu,modu, uredjenje interijera,itd! Samo naprijed!!! Hvala

  OdgovoriIzbriši
 4. Izvrsna knjiga!Slažem se sa vama

  OdgovoriIzbriši
 5. Knjigu nisam procitala , ali definitivno je stavljam na "must read" listu. a)zbog S. Drakulic,cije spisateljstvo stujem ;b)zbog tvoje preporuke, kojoj vjerujem.
  Film sam pogledala vise puta, u Meksickom muzeju umjetnosti otkinila na izlozbu njenih slika, vjecno fascinirana Fridom, nedavno sam kupila / procitala : "Frida Kahlo, Bol i strast" A. Kettenmann.

  OdgovoriIzbriši
 6. Hvala na komplimentima. Sanda, hvala tebi posebno!

  OdgovoriIzbriši
 7. Andjelka Marinkovic-Rakin: Njen zivot je toliko neverovatan,veca je od svake pretpostavke o njoj.Cudo!

  OdgovoriIzbriši
 8. Čitav njen život može se "pročitati" i u njenim slikama. Ona je slikala svoju fizičku i emocionalnu bol, osobe koje je voljela , ideale koje je podržavala..Fascinantan je taj kontrast: bila je temperamentna, puna života,kreativna i produktiva , a opet sa druge strane rastrzana velikom fizičkom i emotivnom patnjom. O njoj ima toliko različitih podataka, od komunizma do biseksualizma:)Definitivno je bila osoba koja je željela da živi i proživi svaki sekund svog života. Meni se naročito dopada što je uvjek bila svoja, dopalo se to nekome ili ne!
  Svidja mi se ovaj tvoj salon za durenje, veoma je svestran..

  OdgovoriIzbriši
 9. Draga Majo, hvala na komentaru i na komplimentu! Topli splitski pozdravi..:)))

  OdgovoriIzbriši
 10. Sandra Šimić Brkić: Ta je žena stvarno bila jedinstvena...čudo pravo!

  OdgovoriIzbriši

link within

Related Posts with Thumbnails