(via key ingredient)
Već sam bila spomenula
 da mi je jaje u sorbulu
ilitiga meko kuhano jaje,
pojam divnog početka dana.
Po načinu na koji se jede taj slastan 
i značajan dio doručka,
potpuno je jasno kako se osjećamo, 
kako smo...
Ako oprezno žličicom odižete bjelanjak,
kako biste napravili mjesta
 za fina zrnca soli,
koje ćete posipati s visine,
kao sitnu kišu
 - vi niste uopće dobro 
ili ste u kompliciranoj stresnoj situaciji.
Ako uživate već u muklom kuckanju žličicom 
po kori jajeta 
i pri tome slušate taj, 
sasvim poseban zvuk 
- jako ste dobro 
i smireno vladate životnom situacijom.
Ako pri uklanjanju bjelanjka,
nehotice žumanjak klizne niz ljusku 
sve do keramičkog držača za jaje, živopisne boje, 
a vi sportski opsujete, 
još vam se i srce trenutno uzlupa zbog toga 
- klasično se neurotčni 
u skladu sa stresom na poslu 
ili zbog nezadovoljstva koje vas izjeda.
No, ako radosno prionete tom istom jajetu,
sa smješkom na usnama
i  iščekivanjem od kojeg vam se 
čak otme glasan uzdah,
lupkate malko dulje nego treba po ljuski,
uklonite koricu pomalo nepažljivo,
odignete cijelu bijelu kapicu bjelanjka
i onda svečano,
s iznimnim guštom
direktno zabijete žličicu
u zlatni žumanjak,
grabeći porcijicu užitka - odlično ste!!!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.