13. 03. 2016.

Nedjelja, dan za neočekivanu gozbu u papučama


Danas je nedjelja.
Negdje debelo iza podne,
Kći je odškrinula vrata Salona
i s osmijehom nam saopćila
da će ona napraviti objed,
pa smo, tren, 
ručali 
posve 
neočekivano svečano.
Jedan od onih objeda 
koji se ne planiraju,
nego samo... nastanu.

Jedinstvenost je ta,
što je to na kraju bio 
gala ručak.

Služila nas je u slijedovima.

Kavijar i šampanjac uz cin - cin
- uz ciktanje od nevjerice i radosti.

Grilani sir i inćuni 
na preprženom delikatesnom 
kruhu s bučinim sjemenkama
na postelji od rikole i mini rajčica,
poprskano ugrijanim acetom
- uz uzdahe nakon prvog zalogaja.

Juha od buče s vrhnjem,
- uz lupkanje žlica bez riječi.

Specijalitet sa Sardegne - Cugliones,
ravioli koje je sama umijesila i razvaljala, 
punila ricotta sirom i špinatom,
pikantno začinjene, 
potom oblikovane kuhala 
pa prelila 'šalšom' s bosiljkom
- uz prevrtanje očima od neslućenog užitka.

Kolače je danas posudila od "Bobisa".

Kava.

Jedna je Mietta.
Bolja od Babette;)
Ona koja zna stvoriti u hipu 'Mietta's Feast'.
Ona koja zna nahraniti najbolje.
Ona koja zna iznenaditi.
Ona koja zna od običnog dana napraviti spontano čudo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

link within

Related Posts with Thumbnails